Buna ziua
Am fost oprită de poliția rurală in localitatea Videle sub pretextul ca as fi încălcat limita de viteza cu 9 km/h și cum ca as fi mers înainte deși era o intersecție semnalizată cu obligatoriu la dreapta,
După ce am fost oprită am prezentat actele, nu mi s a întocmit niciun proces verbal (doar au făcut poza permisului auto) urmând sa primesc prin posta amenda și procesul verbal întocmit fără ca eu sa fiu prezenta, in care erau prezentate contravențiile de mai sus și trecută și o mașina de radar (nu știu dacă mașinile de poliție rutieră pot avea și radar, deoarece alte mașini de poliție nu existau)
As dori sa contest amenda dar nu știu dacă am șanse de câștig de cauza și m ar ajuta răspunsurile voastre
Multumesc
Art.77/2 este din HG 1391/2006 insa linia continua acolo era pus pentru ca aveati obligatoriu la dreapta, asa ati spus, deci sanctiunea trebuia sa fie conform art. 100 alin 1 /3 deci doar 4 puncte amenda.
Depuneti proba foto la dosar cu acea intersectie.
Pentru viteza v-a incadrat corect la art. 121 alin 1 din HG1391/2006 si sanctionat cf. art. 99 alin 2, ce face trimitere intr-adevar la 108 alin 1 /4 dar acolo spune ca aveti si 2 puncte penalizare.
Oricum, cereti ce v-am specificat anterior:
"La alin 2 de la acelasi articol , 121 dinn HG1391/2006se spune ca aceasta fapta trebuie probata de politie:
(2) Nerespectarea regimului de viteză stabilit conform legii se constată de către polițiștii rutieri, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic.
Prin urmare cereti ca politia (intimatul in acest proces) sa depuna la dosarul cauzei (va va fi trimisa o copie de catre judecatorie) : inregistrarea video a faptei dvs. , inclusiv a celeilalte, daca tot au inregistrare, copie dupa certificatul de verificare metrologica a radarului respectiv, care sa fie in termen, (in PV ar trebui sa fie un model de radar trecut , o serie si un numar de masina MAIXXX, pentru ca radarul se monteaza si verifica pe o anumita masina), copie dupa certificatul de operator radar al celui ce a facut inregistrarea si copie dupa manualul de utilizare a radarului modelul respectiv, in limba romana."
Pentru ca fapta aceasta a fost filmata inseamna ca politia poate proba si celalata fapta, prin urmare cereti ca politiua sa puna la dispozitia instantei si aceasta proba video.
Intrucit nu exista semnatura dvs. pe PV de contraventie (ati spus ca v-a venit acasa) cereti politiei sa probeze si cele adaugate la rubrica mentiuni:"“ declara verbal ca nu și-a dat seama ca a încălcat regulile de circulație”. Cum poate sustine politia asa ceva din moment ce nu e semnat acel PV de contraventie ? Pastrati plicul in care v-a venit PV drept dovada.
Obiectul plingerii dvs. trebuie sa fie anularea PV de contraventie.
Multumesc mult de ajutor, dar mai am o singura întrebare, toate probleme le voie cere de la poliția din Videle, însă vreau sa știu dacă este posibil sa depun plângerea la tribunalul din Bucuresti sau dacă trebuie neaparat tot in Videle,
Multumesc inca odata
-Vă rog să apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un mesaj nou. Mulțumesc-
Orice plingere contraventionala se depune la judecatoria la care este arondata localitatea unde s-a savirsit fapta. Nu e posibil la Bucuresti. Se poate depune si prin posta,cu confirmare de primire, insa, dupa cum vad, e prima data cind faceti asa ceva, puteti gresi la redactare si e posibil sa nu va accepte plingerea. Daca nu stiti sa redactati o astfel plingere, ori va documentati foarte bine de la cunostinte si de pe internet, ori consultati un avocat.