Am depus o cerere la asociație, iar pentru a mi se răspunde au angajat un avocat. Ulterior onorariul acestuia a fost trecut doar în dreptul meu pe lista de plată, este legal cum au procedat?
Buna ziua, am o mica nelamurire si anume am depus o cerere catre administratorul asociatiei de proprietari, iar administratorul a contactat un avocat prin care mi-a formulat un raspuns la cererea depusa, fara a ma informa inainte ca este necesara consultarea unui avocat pentru a fi formulat acest raspuns si nici de costul acestuia. Ulterior costul acestui avocat mi-a fost imputat mie in totalitate la plata, evidentiat in lista de plata a lunii urmatoare, la cheltuieli pe beneficiari. Este legal cum a procedat? Nu trebuia mai intai sa ma informeze in scris ca trebuie sa apeleze la un avocat si de costul acestuia?
Domnule, eu am incercat sa va fac sa intelegeti ca Asociatia nu a incalcat nicio lege cand v-a raspuns prin avocat.
Probabil ca v-ar fi placut sa auziti ca cei de la Asociatia de proprietari au comis cine stie ce ilegalitati cand au apelat la un avocat, ca sunt niste nenorociti, etc., ceea ce v-ar fi incurajat sa faceti si alte lucruri care ar fi dus la noi cheltuieli pentru dvs.
Imi dau seama ca sunteti suparat pentru faptul ca ati fost pus in situatia de a plati onorariul de avocat, mai ales ca spuneti ca ulterior ati achitat si restanta la intretinere.
La intrebarea dvs. daca exista o cale legala pentru a contesta onorariul avocatului, nu pot fi decat doua raspunsuri :
puteti sa faceti o noua cerere catre Asociatie si sa contestati suma respectiva dar probabil ca vi se va raspunde tot prin avocat, pentru ca inteleg ca acesta este practica Asociatiei si veti fi pus in situatia de a plati din nou onorariul avocatului.
Sau puteti sa dati Asociatia in judecata, unde cel mai probabil veti pierede si veti avea de platit cheltuieli de judecata, care vor fi mult mai mari decat onorariul perceput de avocat pentru redactarea unui simplu raspuns.
Puteti discuta cu presedintele Asociatiei sa vedeti care este pozitia lui in legatura cu problema dvs, dar nu veti rezolva nimic.
Eu cand v-am raspuns am tinut cont si de faptul ca nu merita sa va angrenati intr-un proces pentru o suma despre care cred ca nu este foarte mare, pentru ca veti cheltui mai mult.
Asa cum v-am spus dvs. puneti semnul egalitatii intre "a discuta cu avocatul" si "a angajat avocatul" V-am raspuns ca, mai mult ca sigur semnatura nu este data de administrator, v-am raspuns clar.
Nu merita sa va angrenati intr-un proces unde cheltuielile vor fi mult mai mari decat acel onorariu de avocat.
D-na Cristina va multumesc pentru raspunsuri, dar daca semnatura este cea a Administratorului, atunci datele problemei se schimba?
I0nutz83
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca factura este pe asociatie ar trebui sa se imparta la toata lumea nu doar d-voastra.
Mai departe restul proprietarilor daca nu le convine il pot urechea/schimba in Adunarea Generala pe presedinte pentru aceste cheltuieli.
Dar, pierdeti din vedere faptul ca aici este vorba despre niste debite restante.
Daca erati bun platnic nu se ajungea aici, corect?
Vedeti d-voastra, daca unii au datorii oamenii sar in cap la presedinte ca de ce nu se ocupa sa le recupereze (ca, ce, cei care platesc sunt mai fraieri ca si altii?) iar daca se ocupa si acest lucru implica costuri, iar nu e bine.
Pana la urma d-voastra sunteti singurul vinovat de situatia creata, daca plateati la timp, nu mai exista situatia actuala, simplu.
Corect, daca factura este emisa pe nume asociatiei...sa imparta factura la toata lumea... sa vedem daca le convine celorlalti proprietari aaceasta practica, de a apela la un avocat pentru fiecare intrebare la care ar trebui sa raspunda presedintele/comitetul/cenzorul...
Dupa parerea mea...daca doresc sfatul unui avocat apelez singur la el, nu trebuie sa apeleze altcineva in numele meu.
E mai simplu sa spui "nu stiu" si gata, aflu eu raspunsul din alte surse...
Si daca tot vor sa raspunda printr-un avocat la diferite probleme...fie fac un contract, asociatia, de consultanta cu un avocat, fie angajeaza un cenzor cu studii juridice...
andreicsm
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ionut, eu nu am spus nicioadata ca nu o sa platesc debitele restante. Fiecare dintre noi la un moment dat in viata ne putem confrunta cu anumite probleme independente de noi care sa duca la acesta imposibilitate de plata.