Am titlu executoriu pentru recuperarea cheltuielilor de judecată cu asociația de proprietari, dar asociația nu are cont bancar și nu poate fi executată. Cum pot recupera suma?
eu, proprietar apartament,membru al asociatiei de proprietari, creditor, detin titlu executare silita civila impotriva debitorului Asociatia de proprietari din Iasi pentru recuperarea cheltuieli de judecata. Asociatia nu are cont bancar si nu poate fi executata. Asociatia are contract cu o firma de administrare. Pot eu recupera aceasta suma si, daca DA, pe ce cale si cum, va multumesc din suflet!
Buna ziua, in urma sezirarii mele catre primaria Iasi, AP si-a deschis cont bancar, Executorul judecatoresc a emis adresa de poprire catre LIBRA BANK SA pentru sumele stabilite. La casierie, administratorul Urbica Iasi a incasat datoriile de intretinere ale locatarilor tot in contul bancar al firmei de administratie. Va rog sa-mi spuneti unde depun plingerea penala? Multumesc mult.
Psihosex
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Curiozitate: adminul dvs are cumva fisa postului, in care sa fie prevazute atat obligatiile legale, dar si sanctiunile materiale la care se va ajunge, daca produce pagube, nervi, nervi care pot cauza multe rele, ilegatitati, pune oameni pe drumuri inutil, etc, etc ???!
Daca nu, de ce ???!
Recitind acum, intrebarea initiala, intreb, dar Comisia de cenzori - daca exista! - de ce nu a luat masuri de respectare a legislatiei ???!
Daca nu exista, de ce nu ati sesizat Serviciul respectiv din cadrul Primariei, sau Politia Economic, in scris, cu copie xerox si pe ea nr de inregistrare ???!
Carturarul
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Situaţia legală, aşa cum ştiu din proprie experienţă, este că nu poţi recupera nimic de la o asociaţie de proprietari.
Motivele:
În legea 230/2007 şi în legea 196/2018 asociaţiile sunt definite ca persoane juridice dar, contrar prevederilor art. 187 Cod Civil nu li se atribuie un patrimoniu.
Deci nu ai ce executa.
Cât priveşte executarea cotelor de întreţinere aceasta a fost blocata de ICCJ prin Decizia nr. 84 dată în în dosarul nr.2297/1/2018 care spune că aceste cote sunt sume cu afectaţiune specială şi deci nu pot fi executate.
Practic, după 13 ani de procese cu asociaţia am ajuns la neplăcuta concluzie că există o mafie a conducerilor asociaţiilor care influenţează justiţia să dea hotărâri necostituţionale sau să încalce legea pe faţă.
De exemplu: atestatul de administrator este obligatoriu prin lege dar instanţele nu cer acest act nici când specifici acest lucru în întâmpinare
Bomboana de pe colivă: în legea 196/2018 se prevede că furnizorul nu are dreptul de a întrerupe furnizarea utilităţilor în caz de neplata.
Să nu ne mirăm că RADET-ul este în faliment.
Singura soluţie pe care o văd este să dai în judecată şi preşedintele sau alte persoane implicate în luarera hotărârilor şi să ceri plata cheltuielilor în solidar, după care (în ipoteza puţin probabilă că vei câştiga) execuţi persoanele fizice pentru întreaga sumă şi apoi o vor repartiza ei la toţi proprietarii.