Am titlu executoriu pentru recuperarea cheltuielilor de judecată cu asociația de proprietari, dar asociația nu are cont bancar și nu poate fi executată. Cum pot recupera suma?
eu, proprietar apartament,membru al asociatiei de proprietari, creditor, detin titlu executare silita civila impotriva debitorului Asociatia de proprietari din Iasi pentru recuperarea cheltuieli de judecata. Asociatia nu are cont bancar si nu poate fi executata. Asociatia are contract cu o firma de administrare. Pot eu recupera aceasta suma si, daca DA, pe ce cale si cum, va multumesc din suflet!
Demos
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate @BEN46,
Aceasta legenda urbana modena se petrece le Iesi!
In capitala legile sunt dificil de impus si de respectat, la Iesi cu poale-n brau, mai bine!;-)
Am asistat cativa adevarati anchetatori si pot spune ca in general cand astfel de structuri sunt creeate ele dispun de "o protectie".
Nu stiu cum se pronunta cuvantul mafia cu accent de Iesi.
Pai tocmai, aceste structuri sunt construite pt a putea dispare peste noapte dupa golirea conturilor.
Se strang banii AP-urilor intr-un singur cont, se plateste un minim de facturi (in general la furnizorii cu capacitate de obstructie) si se deturneaza banii disponibili, se utilizeaza si schema lui Ponzi.
Cum oala este bine acoperita, dupa ani de functionare cand se strang miliarde in datorii se depune bilantul.
BEN46
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Această ” acaparare „ urbană a devenit fenomen național , la noi treburile se mișcă numai după ce suntem țepuiți . Este mai ușor să verifici astfel de firme care au in administrare zeci de blocuri decat să verifici un singur bloc . Avem Instituții ale primăriei , Poliției economice , fisc să verifice felul cum administrează banii aceste firme de administrare , care pănă la urmă sunt plătiți din banii statului la care contribuim toți din Asociația de prorietari .
eugenoctavian1968
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Poate dorește primarul să facă asta și de aceea nu a împuternicit pe nimeni.
Legea spune astfel:
(4) Constatarea contravențiilor prevăzute la alin. (1), făcută la sesizarea oricărei persoane interesate sau din oficiu, precum și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare se fac după cum urmează:
a) de către Inspectoratul de Stat în Construcții în cazul faptelor prevăzute la alin. (1) lit. f), g) și h);
b) de către primari sau de împuterniciții acestora sau de către Poliția Locală în cazul faptelor prevăzute la alin. (1) lit. a) -e), i) -m) și o) -s);
c) de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice sau, după caz, de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei în cazul faptelor prevăzute la alin. (1) lit. n).
Zău, primarul nu câștiga capital electoral dând amenzi așa ca nici măcar nu împuternicește pe cineva ba mai mult poliția locală a rupt protocolul de colaborare cu poliția naționala va dati seama ce înseamnă asta ? Stat in stat Primarul are poliție proprie