avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită admiterea contestatiei la executare e executorie?
Discuție deschisă în Executare silită

admiterea contestatiei la executare e executorie?

avem urmatoarea situatie. instanta de fond admite contestatia la executare si declara nule toate actele de executare dar nu trece in dispozitiv ca este executorie. creditorul si executorul nu vor sa opreasca executarea. s-a depus apel. ce trebuie sa fac pentru a opri executarea?

buna dimineata. am aratat ca in dispozitiv scrie "Având în vedere că s-au anulat toate actele și formele de executare, instanța constată că sunt îndeplinite condițiile art 723 Cod de proc civ cu privire la întoarcerea executării silite și astfel va admite și acest capăt de cerere dispunând și restabilirea situației anterioare, obligând intimata să restituie întregul debit reținut în dosarul execuțional nr. 625/2018 ca urmare a începerii executării silite.
afirmatia mea se referea la faptul ca am gasit sentinte civile de admitere a contestatiei la executare in care instanta de fond a prevazut in mod clar ca este executorie
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2019
gi-jane2, moderator
Greseala mea. In conditiile astea, asteptati sa vedeti daca ataca hotararea si in caz contrar, apelati la executor. Ii puteti notifica in prealabil si ii puteti invedera sa achite de bunavoie, pentru a evita eventuale costuri cu executarea silita.

Legat de mentiunea executorie. conform art. 726 CPC, instanta poate emtie hotararea cu executare provizorie, si se aplica dispoztiile 449 CPC. Pe scurt, daca considera ca debitorul (firma de la care trebuie sa recuperati) este insolvabil, sau daca vi se aduce un grav prejudiciu. Difera de la speta la speta.

Se pare ca nu m_am facut pe deplin inteles . Sentinta Este executorie cf art 651 CPC. A fost desfiintata poprirea si mi-am primit si banii inapoi. Problema CA au trimis o noua hartie de infiintare a popririi pentru aceeasi creanta despre care instanta s a pronuntat CA nu Este certa

Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2019
gi-jane2, moderator
Dacă executorul a depus în instanță o nouă cerere de executare silită, înseamnă că au probe suplimentare să dovedească de această dată că creanța este certă. Fără probe suplimentare, fără să aibă noi date, noi dovezi..., nu ar fi cerut din nou încuviințarea de executare silită.

Posibil că creditorul a constatat, că în vechea acțiune a greșit ceva, iar acum a înlăturat acele erori care au dus la pierderea acțiunii de executare pentru el.

Dvs nu vă rămâne decât să faceți din nou contestație la executare silita, adică să o luați de la zero cu procesele.
Nu s a cerut o noua incuviintare, pur si simplu a trimis o noua adresa de infiintare a popririi cu o suma majorata data de ce a incuviintat instanta si cu cheltuieli de executare majorata. Intrebarea mea era daca e nevoie de o Alta contestatie , o noua taxa etc
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Recuperare sume executate Laura Stamate Laura Stamate In baza unui dosar executional BEJ pune poprire si retine sume din cont. In termen legal depun contestatie la executare. Se constata prescris dreptul ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare admisa- intoarcerea executarii? leusan leusan Buna ziua! Am urmatoarea problema: Am facut contestataie la o executare silita (porpie) inceputa in august 2012( pe vechiul cod) Pina la suspendare si ... (vezi toată discuția)
Materie: litigii cu profesioniştii obiect: contestaţie la executare enachemarinalin enachemarinalin Buna ziua , Am facut contestatie la executare impotriva unei firme de colectare debite . Am doua dosare pe care consider le-am castigat. Solutiile au fost ... (vezi toată discuția)