avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării investitie unui strain in Romania (schema frauduloasa)
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

investitie unui strain in Romania (schema frauduloasa)

Am avut ocazia sa intalnesc o persoana din Zimbabue, care isi doreste sa faca o investitie in valoare de 2 mil USD in Romania. Mai exact vrea sa imi trimita mie banii acestia intr-un cont bancar si mai apoi va veni sa incepem investitia. Aceasta este conditia cu care i-a lasat tatal lui mostenire acesti bani, si aceea de a o investi intr-o tara europeana. Intrebarea mea este daca eu am voie sa ridic aceasta suma din banca fara a avea probleme, sau daca exista vreo alta modalitate de a face aceasta investitie. Va multumesc anticipat.:((
Cel mai recent răspuns: badguygoodguy , utilizator 12:54, 29 Decembrie 2009
Stimata doamna! Uitati de acea persoana. Sunt escroci care nu au decat scopul de a obtine datele dvs de identitate si numarul de cont pentru a le folosi la savarsirea de diverse infractiuni !
Internetul este plin de astfel de mesaje de la indivizi de acest gen!:D
E o escrocherie. Se cheama Nigerian Scam. Cauta pe google dupa ea:
[ link extern ] =

Are sa-ti ceara acte de identitate, cu actele tale eventual isi va face o chemare (invitatie) in UE. Are sa vina aici are sa faca fraude, si s-ar putea sa te trezesti cu mascatii la usa.

E o frauda grosolana, are sa zica ca banii sunt in ceva depozit bancar... si iti va cere bani pentru avocati, pentru bilet in UE unde e banca... si tot iti va cere pe bani, iti va cere bani sa corupa ceva oficial , apoi brusc serviciile secrete va vor prinde, si iti va mai cere bani ca sa ii mituiasca, din ce in ce mai multi bani.

O televiziune din USA le-a facut jocul , sa vada pana unde merg. Au ajuns pana acolo ca au zis ca le trimit banii in valize diplomatice. Banii au fost acoperiti cu ceva cerneala neagra... si le-au trimis la astia in plic 100$ dolari curati. Cica aia au fost spalati cu o solutie speciala ca sa nu mai fie negri. Si le-au zis ca mai trebuie sa plateasca inca 15 000$ ca sa cumpere aceea cerneala :)

Multi oameni au ramas fara pensie in USA din cauza lor :) IN USA pensie e un fel de cont bancar, si primesti bani din dobanda ;) Firma de pensie investeste in actiune,etc... sau ei oamenii au actiuni la diverse firme.

Stai calm se fura miliarde de euro anual cu astfel de escrocherii :) Ceea ce e si mai rau e ca multi Nigerieni sunt acuma in Londra sau prin alte tari din UE (gen: Franta, care e plina de negri deja)


Pe scurt:

1. daca cineva iti promite mari sume de bani ramasi de la ceva morti = tzapa! vrajeala!
2. daca cineva e bogat si te vrea de sotie = tzapa! te vrea pt. organe sau pt. prostitutie
3. daca ai primit sms ca ai castiga logan si trebuie sa incarci o cartela prepay = tzapa! vrajeala!
4. anunt "cautam dansatoare" pentru Japonia = tzapa!

5.Ai mare grija si la un nou tip de tapa:

Fac rost de o fila de cec de la un german (exemplu). (zic la aia ca sunt din romania si ca ii vand mere sau piersici ,cu tonele) . Si te pun pe tine sa scoti banii, sau te pun pe tine sa ridici bani de pe Western Union, sau din contul tau bancar. Si zic ca vor sa cumpere de la tine 10 vaci , si restul banilor sa iti trimita. Zic ca oricum trebuie sa scoata ceva bani de la un client, lol ... e vrajeala si aia.
Asa faceau cu fermierii din USA. Ziceau ca vor sa cumpere 10 vaci , si le trimiteau 15 000 , apoi ii sunau si le ziceau ca am pus un client sa ii plateasca, trimite-mi vacile + banii. Asta ca sa acopere ca ei sunt din Nigeria, sau din Africa de Sud, ceea ce ar trezi suspiciuni. Fermierul lua banii si ii trimitea si vacile si restul banilor :) Si zice "ce om bun la suflet, ce investitor, vrea vaci americani ca ei nu au asa ceva acolo " :)

Oricuma acuma escroci sunt peste tot ... si noi romanii avem escroci din astia...
Unul a vandut recent un aparttament la 70 de persoane :))) L-a dat sub pret ca vroia neaparat sa mearga in Italia (la capsuni?!)

Sunt prin nigeria si fete care zic ca vor sa se marite (evident folosesc pozele unor modele) si amagsesc barbatii , ii tin la telefon , si le cer bani de avion , apoi bani ca mama lor e pe moarte.

Iar daca mai ajungi prin nigeria te mai si rapesc si mai si cer de la familia ta vreo 50 000 - 1000 000 euro, daca nu le vin banii iti taie gatul. Cauta pe google dupa videouri :)


Asa, ca imi pare rau de tine :((
Vei ramane cu noi in Romania, la bine si la greu :) fara milioane de dolari in cont, fara ceva musculos care te vrea de sot :) fara petreceri cu prietenele tale alaturi de streeperi de 1000 euro/ora :)
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2009
badguygoodguy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa frauda vanzatori olx cflorini cflorini Buna ziua, va rog sfatuiti-ma ce ar trebui sa fac. voi scrie pe scurt despre ce e vorba. Fiind interesat de achizitionarea unui autovehicul second, rasfoiesc ... (vezi toată discuția)
Datorie pe nume fictiv. pot apela la politie? uski uski Firma PayPal lasa pe oricine pana la suma de 2500EURO sa se foloseasca de serviciile lor fara a fi nevoiti sa trimita buletin ,etc. Am facut un cont anonim si ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat - mi se cere sa deschid un cont bancar DavidCojocaru DavidCojocaru de curand am primit un e.mail,cu o scrisoare de la cineva din Africa,in legatura cu o suma mare de bani...acest om imi cere o favoare ,sa.mi fac cont bancar ... (vezi toată discuția)