avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1372 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care sunt demersurile pentru ca părintele rezident ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care sunt demersurile pentru ca părintele rezident să se prezinte cu minorul la consilierea psihologică, conform sentinței?

Buna ziua avocatnet.ro!

Astazi data de 20.06 am fost prezent la invitatia DGADPC cu privire la includerea minorului la consiliere psihologica. Invitatie pe care am primit-o in urma cu 2 saptamani prin Sentinta Civila din 27 martie anul acesta. Nu doresc sa detaliez cu privire la motivatia instantei de a include minorul la consiliere psihologica din pricina parintelui in a carui grija este copilul 6 zile din 7 dar notez cateva puncte care sau repetat saptamanal aproape, atunci cand copilul trebuia sa mearga in vizita.

- 1 an de zile neradpectarea programului de vizita;
- abuz emotional asupra minorului, in mod deosebit cand parintele trebuie sa il ia la domiciliu;
-jigniri, agresiune verbala cat si fizica, amenintari, lovire.

Toate acestea din partea parintelui in a carui grija este, ca minorul in varsta de 3 anisori sa nu fie luat de acasa.

Problema este urmatoarea:

Astazi m-am prezentat singur la sediul dgaspc, si bineinteles prezenta era obligatorie si pentru parintele gazda inclusiv copil, dar acesta din urma nu doreste sa se prezinte refuza; invocand diferite motive. De asemenea nu s-a prezentat la nici un termen din luna ianuarie, desi a depus o contestatie la executare, aceasta fiind respinsa de catre instanta.

Intrebarea mea este: Care sunt demersurile pentru ca parintele cu minorul sa se prezinte la consiliere psihologica asa cum este prevazut in sentinta civila? Ce trebuie facut daca acesta nu doreste sa raspunda invitatiilor dgaspc conform hotararii??

Acesta intrebare durvine din pricina ca nu este nici o garantie ca actele si comportamentul nu se va mai repeta, desi aparent de 4 saptamani a inceput sa respecte programul de vizita a minorului. Toate acestea datorita bineinteles procedurilor care le-am inceput din luna octombrie anul trecut: avertizare de conformare; executare silita la biroul executorului unde minorul a refuzat cu vehementa fara nici justificare sa plece cu parintele acasa; apoi executare la domiciliul parintelui gazda pentru ca intre timp minorul a inceput sa isi doreasca sa plece la programul de vizita la celalalt parinte in a carui gazda nu este, (copilul fiind influentat sa nu plece, chiar in momentele cand trebuia luat acasa!)

Va multumesc!!
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: liviu333 , utilizator 10:26, 21 Iunie 2019
Ce vreti de fapt?
,,Intrebarea mea este: Care sunt demersurile pentru ca parintele cu minorul sa se prezinte la consiliere psihologica asa cum este prevazut in sentinta civila? Ce trebuie facut daca acesta nu doreste sa raspunda invitatiilor dgaspc conform hotararii??"
Nu puteți face dumneavoastră nimic, doar Protecția Copilului sa o execute silit. Sau, va prezentați dumneavoastră și la sfârșitul programului de consiliere, după ce vi se înmânează raportul unde scrie ca mama nu s-a prezentat mergeți mai departe și cereți penalizări, faceți separat la politie plângeri penale.
E posibil sa obțineți ceva doar dacă mama are casa, mașina sau altele pe numele ei. Dacă nu are atunci nu se va întâmpla nimic.
De acord ,,when"

Nu doresc bunuri, doresc doar ca mama si copilul sa fie prezente la dgaspc, pentru aceasta exista sentinta civila, din pricina comportamentului abuziv si agresiv plus inclusiv nerespectarea programului de vizita. Doresc intelegere cu ea... dar nu gasesc. Faptul ca acum se respecta programul de vizita al copilului nu garanteaza cu nimic ca aceste acte nu se vor mai repeta. Intampin multe probleme ce tine si de sanatatea igiena copilului. Nu merge la consult la doctor, ii intrerupe tratamentele copilului cand este bolnav. O iau mereu bolnava de 4 saptamani. Si imi si spune ca asa considera ca este bine. Nu gasesc nici o cale ca sa se conformeze si sa nu puna in pericol viata copilului. Asta excluzand ce am intampinat 1 an de zile.

Deci sa inteleg ca numai cu executorul pot face ceva si aceasta nu in timpul invitatiilor la consiliere. Si numai dupa ce aceste luni trec si ea nu se prezinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare dispozitii hotarare judecatoreasca program consiliere psihologica lonita lonita Buna ziua. Conf. Art. 912 alin 2 Cod Proc. Civ., s-a dispus de catre instanta de judecata un program de consiliere psihologica a minorului pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)