avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Organigrama unui startup
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Organigrama unui startup

Buna seara,
Mi-as dori sa aflu raspunsul la o intrebare si anume:
Din punct de vedere juridic, ce functie trebuie sa ocupe in organigrama o persoana care isi doreste sa infiinteze un startup prin accesarea de Fonduri Europene si ce studii trebuie sa aiba pentru a ocupat acel loc?
Va multumesc mult anticipat,

Andreea Crivat
Cel mai recent răspuns: Alexandru Andreescu , utilizator 17:38, 28 Iunie 2019
Fiti clara.
Startup adica firma (srl,srl-d,sa, pfa, etc) proaspat infiintata sau firma infiintata cu scopul de a obtine fonduri start-up nation?
Functia de administrator/asociat unic. Studiile care sunt solicitate prin ghidul de finantare.
Imi cer scuze ca nu am fost destul de explicita, ma refeream la o firma infiintata cu scopul de a obtine fonduri Startup Nation. Oscilez intre a ma inscrie la Master, la Facultatea de Administrare a Afacerilor Mici si Mijlocii sau a ma duce doar la cursuri de antreprenoriat, care stiu ca intra in lista cheltuielilor iligibile. Desigur, ca valoare a diplomei cred ca masterul ar fi cea mai buna alegere, insa eu mi-as dori sa raman pragmatica si nu sunt sigura daca in cei 2 ani de master voi putea dobandi cunostintele necesare punerii in practica a ceea ce imi doresc sa dezvolt. Mi-e teama ca toata teoria predata nu o sa ma ajute concret in ceea ce am nevoie sa invat si parca nu as investi 2 ani de zile. Chiar nu stiu cat de mult accent se pune pe practica si daca se merita. Daca vorbesc bazaconii, va rog sa ma contraziceti cu incredere.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Andreea Crivat
Fara suparare, dvs solicitati o parere juridica sau una cu privire la oportunitatea acelui Master/curs?
Luand in perspectiva situatia de pe piata, astfel de cursuri sau programe de Master au rezultat efectiv nul. Programele sunt invechite, iar o persoana ce are o asemenea inclinatienu are nevoie de teorie decat in portii foarte mici.
Dar e recomandat sa urmati orice curs ce va poate fi de folos.
Referitor la organigrama, fondatorul firmei poate ocupa functia de administrator (denumti si director). Verificati ghidul de aplicare al Start-up Nation, fiindca de multe ori nu necesita o incadrare educationala (absolvent de licenta, master sau cursuri specializate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene Nilmarcu Nilmarcu Buna ziua, ca pensionar gr.lll, a-s putea beneficia de fonduri europene pentru infiintarea unui PFA in domeniul fotografiei(studiou foto) ? Daca nu in domeniul ... (vezi toată discuția)
Finantare nerambursabila FREDU FIN FREDU FIN Sunt mai multe programe care finanteaza firmele nou infiintate. 1.Sa spunem ca se infiinteaza o firma noua si se depune proiect pentru a primi finantare ... (vezi toată discuția)
Srl pensionar, start up nation Nilmarcu Nilmarcu Buna ziua, sunt pensionar gr lll pe caz de boala. Pot infiinta o firma ca SRL, pentru accesarea fondurilor europene in vederea infiintarii unui studio foto, ... (vezi toată discuția)