avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incetare contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incetare contract de inchiriere

Buna ziua! Am inchiriat un apartament pe o perioada determinata de 1 an de zile, si deoarece chiriasii au adus distrugeri apartamentului, conform clauzelor contractuale am dreptul de a rezilia contractul. A trecut 2 luni de cand chiriasii locuiesc. Am stat de vorba cu ei si au fost de acord cu decizia mea de a parasi apartamentul si de a plati daunele produse (care sunt stipulate in contract). Intrebarea mea este, pot inceta contractul intre parti cu notificare pt incetarea contractului de inchiriere? Ma intereseaza doar intre parti, deoarece la anaf stiu ce am de facut. Multumesc frumos!
urmati regulile de incetare prevazute in contract (legea partilor).
de regula, denuntarea (incetarea) unilaterala are loc dupa trecerea unui termen de la data notificarii.
de asemenea, daca si chiriasii vor, puteti rezilia prin acord.
Lecturati atent clauzele contractuale, acelea fac referire le rezilierea contractului - cauza de ineficacitate.

In prealabil, le puteti aduce la cunostinta chiriasilor dreptul de a rezilia contractul, pentru neindeplinirea obligatiei ce le incumba.

(anume mentinerea imobilul intr-o stare de folosinta fireasca, fara a -l deteriora ).

In ipoteza in care nu survine eliberarea imobilului voluntar, ca efect al notificarii (in care puteti insera un termen , de eliberare a imobilul, precum si de inventariere a bunurilor ), va puteti adresa instantei de judecata, cu o actiune in rezilierea contractului, solicitand , totodata, evacuarea chiriasilor abuzivi, precum si despagubiri pentru prejudiciul ce v-a fost cauzat.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este valabil in fata instantei contractul, daca chiriasul nu-l respecta? robby robby Am dat un apartament cu chirie, dar am facut doar un contract de mana intre noi, fara martori. Problema este ca intarzie mereu cu plata chirie iar acum sunt ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi cipriangnt cipriangnt Am nevoie de un sfat de la cineva competent. Vreau sa evacuez niste chiriasi rau platnici la intretinere. Am semnat cu ei doar un contract prin agentia ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere camelia50 camelia50 Am dat cu chirie un apartament Doresc sa reziliez contractul de inchiriere inainte de termenul final . Chiriasul nu vrea sa plece. Are datorii mari la ... (vezi toată discuția)