avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... geoana sau basescu?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

geoana sau basescu?

pe cine votam in turul 2? de ce?:D


oare care ar fi raul cel mai mic? pentru ca sincer nu traim bine deloc, cel putin noi tinerii #-o
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 14:11, 14 Decembrie 2009
Nu intrati in panica. Mai aveti timp 10 zile sa va hotarati. Analizati lucid si in final discernati daca mergeti sau nu la vot.
Succes!
@florentina i., daca ati votat Antonescu ar trebui sa mergeti tot ”pe mana lui”(fiind "aliat" cu Geoana)... Zic si eu, legandu-ma de afirmatiile dv... :) Dar nu e un "sfat"!
Oricum, nu va asteptati la schimbari radicale... Cata bunavointa ar avea membrii viitorului guvern (chiar sper sa fie altii decat cei demisi) prea multe nu vor reusi pt ca asa e... natura economiei la ora actuala. Ideea centrala ar fi sa nu se ”deterioreze” si mai mult situatia economica...

Da, in PSD sunt multi varstnici fost-comunisti... Cei care au fost doar simpli membri nu au ”pete” prea greu de scos – sa nu uitam ca la acea vreme daca doreai sa pastrezi linistea familiei, sa poti avansa in profesie etc s.a. cam trebuia sa devii membru PCR, dupa ce – in prealabil – ai fost membru UTC.... Putini aveau tupeul sa refuze cand li se facea invitatia – si ii inteleg.
Acum, partidul este ”invadat” de foarte multi tineri care-si ”aduc mentalitatea” cu ei si despre care imi place sa cred ca nu vor cadea in capcana indoctrinarii si, deci, nu vor putea institui ”comunismul cu fatza umana”.
La pd-l se observa o tendintza de a concentra puterea (si banii publici) la un nr mic de persoane... ceea ce nu poate fi ”semn bun”.
ce avem de ales noi prostimea?

hai sa ne gandim ca suntem deja pe 7 decembrie:

basescu ales presedinte: Numeste prim ministru ajunge cu el parlament PSD+PNL+UDMR resping guvernul propus ,daca se tin tare ajungem la anticipate sau macar avem cateva luni de scandal in acest timp economia ajunge SUBPAMANT ca la pamant este deja

ce spera basescu sa iasa presedinte si spera sa fure cativa parlamentari de la PSD sau PNL

Daca geoana ajunge presedinte , avem macar un amarat de guvern

NU VA LASATI MANIPULATI ca daca o sa iasa unul sau celalalt noi o sa traim mai bine sau ca uni sunt mai corupti ca alti si au grupuri de interese mai mari sau mai mici . TOTI SUNT LA FEL , dar ptr noi tara trebuie guvernata

basescu mi-a demonstrat ce poate , nu ma impresionat de loc , au furat cei din spatele lui pe rupte si ca bonus ptr noi ne dat numai scandal ca nu cumva sa fim atenti la ce este in spatele lui


geoana ce o sa reuseasca nu stiu , dar poate macar cei din spatele lui vor fura in liniste

de furat toti vor fura la fel indiferent cine o sa ajunga presedinte


iar daca stau bine si ma gandesc noi prostimea am trait mai bine cat a fost PSD la putere 1992-1996 a mers cat de cat economia
1996-2000 economia la pamant
2000- 2004 economia pe crestere economica
2004-2009 de la crestere economica la datorii pe cel putin cativa ani buni

asa ca alegeti oameni buni , dar ganditi-va inainte
Deci daca Traian Basescu este reales presedinte: numeste prim ministru ajunge cu el parlament PSD+PNL+UDMR resping in prima faza guvernul propus , iar a doua oara o sa accepte orice guvern , pentru ca daca ajungem la anticipate foarte multi parlamentari nu o sa mai apuce mandat , deoarece sistemul de vot actual este vot uninominal într-un singur tur, cu distribuţie proporţională a mandatelor , si doar candidaţii care obţin jumătate plus unul din numărul de voturi din colegiul lor câştiga automat un loc în Parlament. În colegiile în care câştigătorul nu a obţinut majoritatea voturilor, se face redistribuirea proporţională a mandatelor întâi la nivel de circumscripţie şi apoi la nivel naţional , asa ca alegerile parlamentare sunt un fel de ruleta ruseasca .

Chiar daca avem cateva luni de scandal , scandalul este foarte necesar , deoarece numai asa apar marile dezvaluiri , iar marile furaciuni sunt mai greu de facut , pentru ca nu stii cine vine dupa tine si daca mai are cine sa-ti acopere urmele .

Daca mircea geoana ajunge presedinte , o sa avem un amarat de guvern si un presedinte caruia ii spune soacra si nevasta ce are de facut .

Democratia inseamna lupta pentru putere intre grupurile de interese mai mult sau mai putin legitime , asa ca eu cred ca este de bine daca Traian basescu nu se are prea bine cu anumite grupuri de interese , pentru ca numai asa acestia o sa poata sa-i sanctioneze abuzurile de putere .

A existat iluzia ca s-a trait mai bine cat a fost PSD la putere in 1992-1996 , dar s-a uitat ca falimentul Bancorex s-a datorat politicilor economice paguboase promovate de guvernul vacaroiu .

Intre 1996-2000 s-a inceput trecerea la economie de piata , si era inevitabila o prabusire a unor ramuri econimice si inteprinderi neviabile , asa ca dupa ce au mai fost astupate cat de cat aceste gauri negre , la sfarsitul lui 1999 si 2000 , economia si-a revenit , inregistrandu-se o crestere economica .

Intre 2000- 2004 s-a inregistrat o crestere economica datorita privatizarilor facute intre 1997-2000 si inevitabilei intrari in NATO , plus scumpirii fortei de munca in Ungaria .

Intre 2004-2008 era normal ca sa existe o crestere economica bazata pe cresterea datoriei sectorului neguvernamental .

Din 2008 si pana in prezent , lipsa reformei sectorului bugetar si-a spus cuvantul , coroborata cu criza financiara internationala , asa ca aceste datorii erau absolut normale .

Daca ajunge Mircea Geoana presedintele Romaniei , guvernul pesedist o sa amane introducerea masurilor de reforma , ceea ce va conduce la acumularea unor datorii si mai mari .
Eu as face un pariu: daca ajunge Basescu presedinte in 6 luni de zile PNL dispare, va fi un partid majoritar cu peste 55%( PDL), iar in timp afacerile regilor asfaltului vor fi dominante vizavi de cele ale mogulilor. Unde vedeti echilibru, sau control al opozitiei( politico- ec)?
Daca iese Geoana, lucrurile vor decurge normal democratic, poate spre bine, poate la fel pana cand ii vom alege pe altii peste 3 ani.

Alte discuții în legătură

Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Cu cine votati ? Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . ... (vezi toată discuția)