avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Se plateste pentru sananate la II?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Se plateste pentru sananate la II?

Sunt angajata cu norma intreaga la un srl de peste 1an, de curand am infiintat un ii, intrebarea mea este: trebuie sa mai platesc pentru sanatate si pensii la ii avand in vedere ca platesc deja la srl? Nu am un contabil sa il intreb direct. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 09:27, 2 Iulie 2019
Se trage linie la finele anului. Daca venitul net realizat pe an la I.I. este mai mare decat echivalentul a 12 salarii minime brute platiti contributia la sanatate si pensii. Baza de calcul este 12 salarii minime brute inmultit cu 12.
Am inteles. Multumesc

Radu Varciu a scris:

Se trage linie la finele anului. Daca venitul net realizat pe an la I.I. este mai mare decat echivalentul a 12 salarii minime brute platiti contributia la sanatate si pensii. Baza de calcul este 12 salarii minime brute inmultit cu 12.

Cu placere !
Aveti idee si cat ar fi cotizatia pentru ambele?

Radu Varciu a scris:

Cu placere !

Pentru 2019 pe un an intreg:
-sanatate=2.496 lei
-pensie=6.240 lei.
Cum aceasta I.I. s-a infiintat in timpul anului calculul se face pentru lunile de functionare (5 luni, 6 luni etc,, dupa caz).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica 2019 razviko razviko Buna ziua as dori cateva informatii despre declaratia unica pentru 2019. In cazul unui PFA care a fost infiintat in 2018 (una a 4-a mai exact) s-a depus ... (vezi toată discuția)
Contributii srl fara salariati hurairinastefania hurairinastefania Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri cu privire la contributiile CAS si CASS pt un SRL nou infiintat fara salariati. Eu voi fi asociat unic si ... (vezi toată discuția)
Cass , cas cristy1110 cristy1110 bua ziua . sunt IF si doresc sa stiu concret cat este cotizatia minima la cele doua case de asigurari . m-am uitat la procentele de la casa de pensii si nu se ... (vezi toată discuția)