Buna ziua,
Presedinte blocului in care locuiesc se opune ca anumiti proprietari din bloc sa faca parte din asociatia de proprietari. Invoca tot felul de motive ca de exemplu ca in cererea nu este completata corect si ca la 3 cereri gresite se va refuza definitiv intrarea in asociatia de proprietari. Este acest lucru legal?
Multumesc
panaitcorneliu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Am constatat ca in general președinții de Bloc se cred Grofi pe condominou. Aceștia sunt doar niște angajați ai Asociației de locatari și trebuie sa respecte Legea 196/2018. El, este obligat sa primească cererile, nu sa facă ce vrea el. Specific, este doar un angajat al Asociației. Nimic mai mult.
Presedintele de asociatie exercita provizoriu atributiile functiei,urmare alegerii sale in functie ,nu in baza conventiei anagajt-angajator
Intradevar multi presedinti de asociatie dupa ce obtin increderea vecinilor si sunt alesi se comporta drept vatafi pe mosia asociatiei de proprietari,
Mai rau este ca proprietarii nu inteleg ca detin obligatii dar si drepturi printre care inclusiv sa inlocuiasca presedintii care nu respecta si nu aplica impartial dispozitiile in domeniu,
administreaza in anumite asociatii eronat sau in interes personal fondurile proprietarilor dupa bunul plac,nu raspund la sesizarile si problemele acelora care au inteles sa le acorde votul de incredere
Membru asociatie
eduard52
sotia este proprietara in baza actului de mostenire ,eu ca sot ce trebuie sa fac sa pot devenii membru in asociatia de proprietari deoarece presedintele spune ... (vezi toată discuția)