avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Președintele asociației nu vrea ca anumiți ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Președintele asociației nu vrea ca anumiți proprietari să devină membri și le tot respinge cererile de adeziune. Este legal acest lucru?

Buna ziua,
Presedinte blocului in care locuiesc se opune ca anumiti proprietari din bloc sa faca parte din asociatia de proprietari. Invoca tot felul de motive ca de exemplu ca in cererea nu este completata corect si ca la 3 cereri gresite se va refuza definitiv intrarea in asociatia de proprietari. Este acest lucru legal?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:25, 6 Iulie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am constatat ca in general președinții de Bloc se cred Grofi pe condominou. Aceștia sunt doar niște angajați ai Asociației de locatari și trebuie sa respecte Legea 196/2018. El, este obligat sa primească cererile, nu sa facă ce vrea el. Specific, este doar un angajat al Asociației. Nimic mai mult.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2019
panaitcorneliu, utilizator
Presedintele de asociatie exercita provizoriu atributiile functiei,urmare alegerii sale in functie ,nu in baza conventiei anagajt-angajator
Intradevar multi presedinti de asociatie dupa ce obtin increderea vecinilor si sunt alesi se comporta drept vatafi pe mosia asociatiei de proprietari,
Mai rau este ca proprietarii nu inteleg ca detin obligatii dar si drepturi printre care inclusiv sa inlocuiasca presedintii care nu respecta si nu aplica impartial dispozitiile in domeniu,
administreaza in anumite asociatii eronat sau in interes personal fondurile proprietarilor dupa bunul plac,nu raspund la sesizarile si problemele acelora care au inteles sa le acorde votul de incredere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membru asociatie eduard52 eduard52 sotia este proprietara in baza actului de mostenire ,eu ca sot ce trebuie sa fac sa pot devenii membru in asociatia de proprietari deoarece presedintele spune ... (vezi toată discuția)
Membru sau nu al asociatiei? AndreiMusat30 AndreiMusat30 Buna seara, In primul rand imi cer scuze daca s-a mai intrebat deja, am cautat dar nu am gasit nimic asemanator. Acum 1 an de zile am cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)
Asociație locatari Aylyn32 Aylyn32 Locuim in asociație locatari am făcut un convocator de ședință doamna administrator luând la cunoștință de aceasta ședința( după părerea ei ... (vezi toată discuția)