avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda maximă pentru neefectuarea evaluării de risc ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda maximă pentru neefectuarea evaluării de risc spațiu comercial, deși are seif, e supravegheat video și are pază permanentă. Se poate contesta PV lipsit de proporționalitate?

Un prieten a primit vizita politiei si a fost amendat cu amenda maxima de 10.000 lei (5000 lei in 15 zile) fiindca nu avea intocmita evaluarea la risc a spatiului comercial. Spatiul are paza umana 24 ore din 24/7 zile pe saptaman, are camere de luat vederi si seif, dar nu avea aceasta evaluare. Pana la acea vizita, nu a existat o alta vizita prealabila a Politiei.
1. Este corect sa fie amendat din prima pentru acest lucru cu amenda maxima, fara sa existe o gradualitate a pedepsei? Atata timp cat avea masurile de paza realizate, mai mult decat ar cere legea, fiindca rar gasesti un spatiu comercial pazit 24 de ore din 24 cu paza umana, nu era firesc sa i se dea un avertisment si o masura prin care intr-un anumit termen sa realizeze acest document?
2. Pe procesul verbal, politistul a taiat cuvantul amenda si a lasat netaiat cuvantul avertisment, desi mai departe a completat cu amenda. Este acesta un motiv de anulare a PV.
3. Care este calea de urmat pentru a contesta cu succes acest PV care pare lipsit de proprotionalitate?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prietenul meu plateste taxe anuale de peste 500.000 de euro si respecta legile, atat cat se pot respecta. Aici nu e vorba despre suma in sine, ci despre faptul ca realitatea din teren putea fi concretizata intr-un avertisment. Nu v-a obligat nimeni sa raspundeti si nici nu e necesar sa fiti deranjat ca intamplator unii au o alta opinie decat a dumneavoastra. Cand in fapt, respecti regulile, doar ca nu ai o hartie, situatua poate fi sanctionata doar cu avertisment si cu termen de punere in legalitate. V-am raspuns doar ca aveti titulatura de consultant in business, poate ii sfatuiti si pe altii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv contraventie incheiat ilegal(?). tzuku51 tzuku51 la sesizarea mea la politie, ca un coproprietar a taiat un nuc fara acordul celorlalti coproprietari si fara autorizatie legala de taiere,asa cum prevede legea ... (vezi toată discuția)
Evaluator de risc fizic ContSters243502 ContSters243502 exista evaluator de risc [b]fizic[/b] ? si daca da va rog sa ma ajutati sa inteleg cu ce se ocupa peroana desemnata va multumesc (vezi toată discuția)
Analiza de risc la securitatea fizica dan197 dan197 Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: Am un hotel pe care il am conduc si as dori sa stiu daca sunt obligata sa inchei contract de prestari servicii ... (vezi toată discuția)