avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firmă din România, neplătitoare de TVA, oferă ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firmă din România, neplătitoare de TVA, oferă servicii cazare prin Booking.com. Factura emisă pentru comisionul de cazare e cu taxare inversă, are firma din România obligația să plătească TVA și să depună declarații?

Buna ziua,
Am urmatoarea speta:
Firma din Romania neplatitoare de TVA_ ofera servicii cazare, are contract cu cei de la booking pentru servicii de cazare. Pentru comisionul de cazare cei de la Booking le emite factura pe care scrie ca se aplica taxare inversa.
Intrebare: Pentru factura primita de la Booking firma din Romania are obligatia sa platesca TVA in Romania?
Trebuie sa ma inregistrez in scopuri de TVA pentru plata TVA la Booking?
Ce obligatii declarative am pentru factura de Booking?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 08:17, 13 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca imi dati informatii suplimentare incerc sa va raspund. Booking este o firma inregistrata in Olanda ? Cui-ul lor este din Olanda ?
Da are cui de Olanda
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mersul lucrurilor este urmatorul:
-dvs trebuia sa obtineti inainte de emiterea facturii din Olanda un cui special de platitor de tva pentru achizitii si prestari de servicii intracomunitare. Pentru asta se depune la Finante declaratia 091, iar cui-ul special se obtine pe loc;
-comunicati acest cui firmei din Olanda;
-firma olandeaza emite factura pentru firma dvs pe cui-ul special;
-pana in 25 luna urmatoare depuneti pe acest cui special declaratiile 301 si 390 si de asemenea platiti tva in Romania, tot pe cui-ul special.
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2019
Radu Varciu, Consultant fiscal
Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu placere !

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara de servicii irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva care are ca obiect de activitate activitati de realizare soft la comanda. Doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii traducere cu beneficiar in uk Teo8102 Teo8102 Buna ziua, un PFA care efectueaza traduceri pentru o companie din UK, platite in £, va emite factura in lire sau in lei? Este necesar sa mentioneze ceva ... (vezi toată discuția)
Curs anglia pfa neplatitor tva andreea petrescu andreea petrescu Buna seara, Am un PFA ce desfasoara activitate in asigurari, neplatitor de TVA in Romania si urmeaza sa fac un curs de asigurari prestat de un furnizor din ... (vezi toată discuția)