avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firmă din România, neplătitoare de TVA, oferă ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firmă din România, neplătitoare de TVA, oferă servicii cazare prin Booking.com. Factura emisă pentru comisionul de cazare e cu taxare inversă, are firma din România obligația să plătească TVA și să depună declarații?

Buna ziua,
Am urmatoarea speta:
Firma din Romania neplatitoare de TVA_ ofera servicii cazare, are contract cu cei de la booking pentru servicii de cazare. Pentru comisionul de cazare cei de la Booking le emite factura pe care scrie ca se aplica taxare inversa.
Intrebare: Pentru factura primita de la Booking firma din Romania are obligatia sa platesca TVA in Romania?
Trebuie sa ma inregistrez in scopuri de TVA pentru plata TVA la Booking?
Ce obligatii declarative am pentru factura de Booking?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 08:17, 13 Iulie 2019
Bună seara! Mă interesează și pe mine subiectul. O întreprindere individuală poate avea un cui pt achiziții intracomunitare, de plătitor de tva, și în rest să fie neplătitor? Mai precis mă aflu în situația de mai sus în ceea ce privește cazarea dar am și un magazin la care nu aș dori să plătesc tva. Și pensiunea și magazinul sunt pe aceeași I. I.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2019
LauraSc, utilizator
Raspunsul este un categoric DA.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu placere !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara de servicii irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva care are ca obiect de activitate activitati de realizare soft la comanda. Doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii traducere cu beneficiar in uk Teo8102 Teo8102 Buna ziua, un PFA care efectueaza traduceri pentru o companie din UK, platite in £, va emite factura in lire sau in lei? Este necesar sa mentioneze ceva ... (vezi toată discuția)
Curs anglia pfa neplatitor tva andreea petrescu andreea petrescu Buna seara, Am un PFA ce desfasoara activitate in asigurari, neplatitor de TVA in Romania si urmeaza sa fac un curs de asigurari prestat de un furnizor din ... (vezi toată discuția)