avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... acte originale dosar civil
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

acte originale dosar civil

Buna ziua
Ma aflu in urmatoarea situatie. Am facut plangere penală prealabilă la Parchet. Aceasta a fost repartizata la o sectie de Politie. Actele originale se afă pe rolul judecătoriei Bucuresti. Cu privire la indicarea mijloacelor de probă mi s-a cerut să depun la dosarul penal actele care au legătura cu cauza.
Sub ce formă pot sa depun actele solicitate avand in vedere ca acestea se găsesc la dosarul civil aflat pe rolul instantei judecatoriei. Există o cale prin care Politia sa solicite sa ii fie puse la dispozitie aceste acte. Eu dispun doar de copii xerox .
Mentionez ca actele originale se află la dosar
Cu stima
Eliza
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:30, 9 Iulie 2019
Nici măcar în instanță nu trebuia să depuneți originalele, depuneți peste tot copii pe care scrieți "conform cu originalul"!
Formulati o cerere catre presedintele Judecatoriei Bucuresti prin care solicitati originalele si depunerea de copii xerox certificate de autenticitate, la arhiva judecatoriei cand primiti originalele dupa respectivele documente.
La politie depuneti documente xeroxate certificate de autenticitate si prezentati originalele pentru confruntare.
Coform art 292 alin 3 - Dacă partea adversă nu poate să își dea seama de exactitatea copiei față cu originalul înfățișat în ședință, judecătorul va putea acorda un termen scurt, obligând partea să depună originalul în păstrarea grefei. Deci există și unele exceptii. Originalul este la dosar. in păstrarea grefei. Intrebam cum pot cere (baza legală ) sa imi dea originalele deuse la dosar. Cred ca Politia ar fi trebuit sa ceară instanței punerea la dispozitie a originalelor aflate la dosarul cauzei
Originalul se află la păstrarea grefei. Imi trebuie un articol de lege in care să pună la dispozitia Politiei acele originale
Nu am cunostinta de un astfel de articol de lege conform caruia o instanta sa aiba obligatia de a pune la dispozitia politiei niste documente chiar originale fie ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere bughi69 bughi69 Buna ziua Am dat angajatorul in judecata cerand anularea deciziei de concediere. Pe fond am pierdut cu toate ca am solicitat instantei de fond sa solicite ... (vezi toată discuția)
Dosar kiko33 kiko33 cand depui un dosar la judecatorie cine trebuie sa vada daca contractul de vanzare cumparare este la fel sau conform cu originalul ? sunt in judecata cu ... (vezi toată discuția)
Decizie unilaterala de modificare a cim Vali_Paraschiv Vali_Paraschiv Buna ziua, Sunt intr-un conflict cu angajatorul, care a emis o dicizie prin care imi sunt modificate unilateral sarcinile din fisa postului, fapt pentru ... (vezi toată discuția)