avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Sunt diriginta unei eleve cu probleme mari acasă, ai ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Sunt diriginta unei eleve cu probleme mari acasă, ai cărei părinți susțin că nu mai știu să cum să o educe. Asistența socială a încercat să-i consilieze, dar fără rezultat. Către ce instituție să-i ghidez pe părinți?

Bună ziua, sunt diriginta unei eleve al cărei caz l-am raportat asistenței sociale. Eleva susține ca a fost agresata verbal și amenințată în fiecare zi în ultimul an, am chemat inclusiv politia fiindcă tatăl este și fizic agresiv. Părinții susțin ca nu mai știu cum sa o educe, fetita vrea libertate (în iunie a terminat clasa a VII-a) și nu ii mai asculta. Ei ar fi lăsat-o sa discute cu un băiat apoi brusc i-au interzis să-l mai vadă. Menționez ca provine dintr-o familie de rromi. De când s-a terminat școala, din iunie, fetita a plecat de acasă, a stat fie la bunici, fie la un unchi, de unde amenință și acum ca pleacă. Nici bunicii și nici unchiul nu au reușit sa o stăpânească. Cei de la asistența sociala au spus ca fetita necesita ajutor de specialitate. Părinții nu mai știu ce sa facă, cei de la politie le-au spus ca nu o pot da dispărută, fiindcă e în sânul familiei, iar dacă oricum ar aduce-o înapoi, poate fugi din nou. Către ce instituție sa ii ghidez pe părinți? Asistența sociala a încercat sa consilieze atât fetita cât și copilul pe întreg decursul celui de-al doilea semestru școlar, însă fără rezultat. Fetita a avut momente de depresie și tendințe de suicid. Părinții se tem ca fetita sa nu pățească ceva, fiindcă nu păstrează legătura cu ei - tot ce știu dânșii e de la neamurile lor de la 25 km distanta.
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 08:53, 12 Iulie 2019
In asemenea cazuri ajuta mult prietenii si psihologul.
Nu are o prietena foarte buna cu care sa discutati, sa va ajute in acest demers...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Posibil ca minora sa aibă probleme de sănătate psihică, vreo tulburare de comportament sau de personalitate.

Îndrumați părinții să o ducă pe fată atât la un PSIHOLOG, cât și la medicul PSIHIATRU.
Cu siguranță are nevoie de consiliere psihologică.
Sunteti intr-o situatie delicata.
Din ceea ce ati postat rezulta nu numai ca ati epuizat caile legale de actiune dar si ca, la randul lor, autoritatile competente sesizate au ajuns la limita legala de actiune al mandatelor pe care legiuitorul le-a creeat pt astfel de situatii.
Pt mediere, interventie de psihiatru si psiholog, etc..., trebuie acordul parintilor, inclusiv al tatalui violent si evident acordul copilului.
Nu uitati ca rromii au legile si obiceiurile lor, deci, o actiune din partea dvs, chiar daca este motivata de intentii bune, laudabile, poate fi atacata de catre toti ceilalti mentionati in speta!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fata de6 ani si baiat de 5 ani abuzati anal de bunicul patern albertino_luciyahoocom albertino_luciyahoocom fetita abuzata [edit] ,, am fost la iml cu politia nu este violata abuzul sexual dupa 2 luni nu s-a verificat cu nimic dect vizual iar baiatul verisor cu ... (vezi toată discuția)
Minora de 6 ani supusă la perversiuni sexuale de un minor de 8ani Danielaelena752@gmail Danielaelena752@gmail Fetița mea de 6ani a fost supusă la perversiuni sexuale de un minor de 8ani.pot depune plângere la poliție? (vezi toată discuția)
Agresiune fizica Mailo15 Mailo15 Buna seara. Ma numesc Ioana si am 15 ani. Locuiesc cu bunica si cu un unchi de al meu de mic copil deoarece mama s-a recasatorit si si-a intemeiat o familie ... (vezi toată discuția)