avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Aceeasi perioada de cotizare in Romania si in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Aceeasi perioada de cotizare in Romania si in strainatate

Întrebare grea: Intre 2009 si 2015 inclusiv (7 ani) am cotizat la pensii si in România (contract cu Casa Pensii) si in străinătate(contract munca legal cu plata tuturor taxelor si impozitelor). Întrebarea este : cotizarea din România se cumulează cu perioada cotizantă din străinătate (adică 14 ani) sau nu, fiind perioade suprapuse ? Art.19 legea 263/2010 spune ca se cumulează perioadele (si/si) si NU ca se exclud (sau/sau) Evident, este in scopul stabilirii drepturilor de pensie
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CrTeo , utilizator 11:48, 2 Februarie 2021
Ati intrebat la CNPP de ce nu vi s-a luat in considerare si acea perioada ?
Ultima modificare: Marți, 6 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am făcut contestație si mi s-a răspuns, după importante demersuri, ca au trimis in străinătate formularul E205 (pentru confirmarea perioadei) la sfârșitul lunii februarie 2019. Pana azi, niciun răspuns. Nu se grăbesc ei, de ce? Așteaptă, așteaptă..... După primire, CNPP ce ar trebui sa facă ?
Ultima modificare: Marți, 6 August 2019
CrTeo, utilizator
După primire, CNPP ar trebui sa va revizuiasca dosarul.
Presupun cã revizuirea privește perioada de cotizare, nu si cuantumul. Mulțumesc pentru răspunsurile Dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2019
CrTeo, utilizator
Cum ati procedat pana la urma?
Am o situatie identica de cotizare suprapusa Romania Italia.
In cazul de fata statul italian a respins cererea formularul E205RO cerand clarificari pentru perioada suprapusa de cotizare.
Daca este cineva care ne poate ajuta cu demersurile urmatoare! Multumesc

Alte discuții în legătură

Studii universitare - vechime in munca gabigrecu gabigrecu Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca se poate. Am absolvit studiile universitare, cursuri de zi, in perioada cat eram pensionata ... (vezi toată discuția)
Calculul anilor (stagiului) de muncà MIHAILSANDULESCU MIHAILSANDULESCU Sînt cetàteam român cu domiciliul în stràinàtate si cu dublà cetàtenie, românà si francezà nàscut 26 februarie 1954. Pe 1 octombrie 2015 am iesit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru perioada de activitate italia ce formular ar ... cldtoncu@gmail.com cldtoncu@gmail.com Buna ziua, Pentru perioada de activitate Italia ce formular ar trebui sa am pentru calcularea vechimii din Romania, respectiv pensiei .Dispun de 202 SI 207 ... (vezi toată discuția)