avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Instituire tutelă asupra unei persoane cu handicap ...
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Instituire tutelă asupra unei persoane cu handicap grav, la implinirea vârstei de 18 ani

Bună ziua.
Am un fiu cu handicap grav, iar in luna decembrie implineste 18 ani. Avem un certificat de handicap GRAV CU ASISTENT PERSONAL valabil până la implinirea vârstei de majorat eliberat de DGASPC Sibiu, incadrarea in grad fiind făcută printr-o sentință judecătorească dată in urmă cu cinci ani in care s-a interzis tăierea acestui grad de handicap până la implinirea vârstei de 18 ani . Ce demersuri trebuie să fac pentru punerea sub tutelă in vederea obținerii dreptului de a-l supraveghea/ingriji și după ce devine major.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Stoflea , utilizator 17:35, 19 Decembrie 2019
Mulțumesc.
Cu plăcere!
Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap pentru adulti a incadrat fiul meu in gradul ACCENTUAT, desi pana acum (pana la implinirea varstei de 18 ani) a avut GRAV. Din 2015 avem o Hotarare de tribunal ramasa si dupa contestarea la Curtea de Apel care a statuat incadrarea minorului in gradul de handicap grav, permanent, si evaluarea IML solicitata de instanta, in care se spune ca problemele lui de sanatate (de atunci) impun ,,supravegherea permanenta, ceea ce este asimilabil cu încadrarea in grad de handicap grav; existența unei șanse de imbunătățire a stării de sănătate a minorului este improbabilă, astfel încât apreciem că acest grad de handicap este permanent". Referatele de acum depuse la dosarul de evaluare dau prognostic rezervat... Intre timp problemele pe linie psihica s-au agravat
Acum, la contestație, pot atașa și actele respective și altele care nu au fost reținute de comisia de evaluare? Pot trimite fisiere atasate cu respectivele documente (pe mail), daca e nevoie, pentru o mai bună întelegere... Este ok sa fac eu contestatia, avand în vedere ca fiul nu poate sa citeasca/scrie?
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2019
Stoflea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de handicap de contestat? Stoflea Stoflea Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap pentru adulti a incadrat fiul meu in gradul ACCENTUAT, desi pana acum (pana la implinirea varstei de 18 ani) a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major handicap cata7219 cata7219 pentru un copil major (19 ani) cu handicap grav psihic tatal este obligat sa mai plateasca pensie alimentara si dupa implinirea varstei de 18 ani in cazul in ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie? este singura solutie? sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, Baiatul meu a implinit 18 ani,are handicap grav cu insotitor,cod boala 5. Dupa ce am ridicat certificatul de grad mi s-a explicat ca singura ... (vezi toată discuția)