avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau să vând un apartament ca să-mi asigur o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau să vând un apartament ca să-mi asigur o bătrânețe liniștită, dar unul din cei patru copii ai mei cu soțul decedat nu e de acord. Cum mă sfătuiți să fac?

Buna seara!Am un apartament cu 4 camere.titulari eu si fostul sot.Dupa decesul sotului,in anul 200o am facut succesiunia intre mine si cei 4 copiii.Acum dupa 19 ani ne-am hotarat sa vindem.3 copii (2 plecati in strainatate si fata care sta cu chirie )impreuna cu mine suntem de acord sa vindem dar intampinam greutati din partea celui de al 3-lea baiat care se opune.Cum ma sfatuiti ,va rog, sa procedez ca sa reusesc sa-l vand si sa-mi asigur si eu o batranete linistita.Mentionez ca apartamentul este in Bucuresti .Multumesc pentru ajutor!!!!!!!
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca fiul nu este de acord nu va rămâne decât să apelați la un av ,sa faceti partajul în instanta,sa solicitați atribuirea cotei ce i revine fiului către dvs cu obligatia de a-l despagubi.Puteti sa încercați să vindeți cuiva dispus să cumpere cotele părți actuale dar ar însemna să vindeți în pierdere ,nu se leaga nimeni la cap fără un castig consistent.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, in caz de nerezolvare amiabila trebuie sa va judecati.
Nu aveti alta varianta.
Probabil ca acest copil nu are unde sa locuiasca daca vindeti.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce se opune, ce vrea ?
Va poate da imputernicire si banii pt cota sa ii va primi pe cont.
Spuneti-i sa puteti sa vindeti cotele voastre, cumparatorul va sta in casa, in toata.. si el oricum va fi pe afara si atunci va fi nevoit sa ceara el iesirea din indiviziune, ceea ce costa si in concluzie va ramane cu bani mai putini decat ar primi acum
Multumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine ar dori sa cumpere o cota parte dintr-o locuinta cu un proces de iesire din indiviziune pe rol ? Cu exceptia unor afaceristi imobiliari , care vor profita de situatie pentru a obtine un pret mai mic ?

Alte discuții în legătură

Mostenire buna ziua. in urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ... GavDana GavDana Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta ... (vezi toată discuția)
Mostenire DATSCH2010 DATSCH2010 1.daca detin 3/16 dintr-o proprietate, incat timp trebuie sa ma despagubeasca proprietarul celeilalte parti?1an, 1 luna, pina se vinde? 2.daca eu in ... (vezi toată discuția)
Vanzare vs. indivizune? teominator teominator Am mostenit de la mama un cabinet medical pe care acum as vrea sa-l vand. Din cate stiu nu s-a facut iesirea din indiviziune (cabinetul este intr-un ... (vezi toată discuția)