avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau să vând un apartament ca să-mi asigur o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau să vând un apartament ca să-mi asigur o bătrânețe liniștită, dar unul din cei patru copii ai mei cu soțul decedat nu e de acord. Cum mă sfătuiți să fac?

Buna seara!Am un apartament cu 4 camere.titulari eu si fostul sot.Dupa decesul sotului,in anul 200o am facut succesiunia intre mine si cei 4 copiii.Acum dupa 19 ani ne-am hotarat sa vindem.3 copii (2 plecati in strainatate si fata care sta cu chirie )impreuna cu mine suntem de acord sa vindem dar intampinam greutati din partea celui de al 3-lea baiat care se opune.Cum ma sfatuiti ,va rog, sa procedez ca sa reusesc sa-l vand si sa-mi asigur si eu o batranete linistita.Mentionez ca apartamentul este in Bucuresti .Multumesc pentru ajutor!!!!!!!
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cotele -parti determinate pot fi instrainate, odata mentionate in certificatul de mostenitor.

Trebuie, insa , sa gasiti un cumparator care sa accepte starea de indiviziune.

Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat


Florin Cornea a scris:

Cine ar dori sa cumpere o cota parte dintr-o locuinta cu un proces de iesire din indiviziune pe rol ? Cu exceptia unor afaceristi imobiliari , care vor profita de situatie pentru a obtine un pret mai mic ?


Nu ar cumpara o cota parte, ci mai multe cote parti, practic, 7/8 din casa in total si de unde ati inteles ca ar fi un proces pe rol ?
Oricine care e convins ca face o afacere buna, cumparand sub pretul pietei.
Daca te grabesti sa vinzi si nu vrei sa stai ani de zile in proces cu fiul citandu-l prin strainatate pt iesirea din indiviziune vinzi sub pret ce ai, iei banii, poate iti dau si restul copiilor banii lor si iei ceva mai mic de care de bunucri acum, nu peste 5 ani.
Iar cumparatorul se bucura ca ia mai ieftin, strange si bani pana vine fiul sa isi ceara partea si ajung la o intelegere privind cota sa.. daca nu ajung, se vor judeca, asta daca fiul are bani si timo de procese.. conteaza cum o judeci.. poate gaseste clienti, poate nu.. dar asta nu o impiedica pe femeie sa ii expuna variantele fiulul care trebuie sa inteleaga ca si daca vrea si daca nu, nu e obligat nimeni sa ramana in indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire buna ziua. in urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ... GavDana GavDana Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta ... (vezi toată discuția)
Mostenire DATSCH2010 DATSCH2010 1.daca detin 3/16 dintr-o proprietate, incat timp trebuie sa ma despagubeasca proprietarul celeilalte parti?1an, 1 luna, pina se vinde? 2.daca eu in ... (vezi toată discuția)
Vanzare vs. indivizune? teominator teominator Am mostenit de la mama un cabinet medical pe care acum as vrea sa-l vand. Din cate stiu nu s-a facut iesirea din indiviziune (cabinetul este intr-un ... (vezi toată discuția)