avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Modificări recente ale Legii nr. 192/2006 privind ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Modificări recente ale Legii nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediatorofesiei de mediator

La articolul 58, după alineatul (2) se introduc două noi alineate, alin. (2 indice 1 ) şi (2 indice 2 ), cu următorul cuprins:
(2 indice 1 ) Acordul de mediere verificat şi atestat de către avocaţii părţilor, de către notarul public sau de către un avocat sau notar public ales de mediator cu acordul părţilor, este titlu executoriu.
Sursa:[ link extern ] /
Modificările au fost promulgate și publicate în Monitorul Oficial.
(2 indice 2 ) În situaţia menţionată la alin. (2 inice 1 ), sunt aplicabile şi prevederile art. 16 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 5 nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 193/2008, cu modificările şi completările ulterioare.
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2019
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este foarte util acest text de lege nou introdus in Legea nr. 193.
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Într-adevăr, este avantajos și pentru părți și avocați , pentru că părțile obțin un titlu executoriu în doar câteva ore, iar avocații pot să rezolve mai multe cauze astfel, într-un timp scurt și în afara instanței. Așteptăm cu interes modul de implementare al acestor modificări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru. si un craciun fericit tuturor ,un an nou plin de prosperitate! penny penny Seara buna dragilor, Va deranjez cu o singura intrebare:Cat la suta se plateste taxa de timbru in cazul partajului? Va multumesc anticipat:D (vezi toată discuția)
Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu? suflete suflete as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal ... (vezi toată discuția)
Utilitatea si eficienta acordului de mediere Mihai Florel - Birou de Mediator Mihai Florel - Birou de Mediator In Sectiunea 4: Inchiderea procedurii de mediere din Legea 192/2006 la art.58 alin (1) se vorbeste despre acordul scris atunci cand partile prezente la mediere ... (vezi toată discuția)