avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum reacționăm la abuzul blocării roților de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum reacționăm la abuzul blocării roților de către agenții de pază ai magazinelor?

Ce demersuri se pot face contra blocarii abuzive a rotilor la supermarket dupa 10 min de petrecut la cumparaturi? Am parcat unde parcau de obicei alte masini fara sa vad nici o avertizare. Nu deranjam pe nimeni, nu blocam nimic. Efectiv am fost lasata ca si altii sa parchez apoi vânată de agentii unei firme angajate de Lidl chipurile sa faca ordine. in realitate nu fac nimic decat ca vaneaza fraieri care nu observa panourile mici scrise tern, nelizibil.

Politia la sesizarea scrisă a raspuns in ciuda dovezilor edificatoare pentru abuz, poze, bon, chitanta, ca pot face ce vor in parcarea lor, sa mi se blocheze masina, desi nu am facut nimic cu rea intentie si niciun prejudiciu. Sub obladuirea supermarketului si cu acordul politiei, firma de pază fileaza potentiale victime, le lasa sa parcheze, le blocheaza roata si ii taxeaza.

Pe mine m au taxat inafara orelor de program. Nu a contat nici asta. Mi se pare un abuz si o forma de haiducie, te las sa intri pe proprietatea mea, tu vii ca sa cumperi, eu te urmaresc sa gresesti, nu vezi sau nu stai sa citesti panourile, unde oricum nu e clar, apoi te blochez si taxez.

Au predilectie la femei singure si persoane mai in varsta urmarite pe camere. Asa s a nascut o noua sursa de venituri nemuncite pentru unii, taxarea celor grabiti si neatenti, nu conteaza ca stau putin si nu dersnjeaza pe nimeni, locul e lat si nici un semn de parcare sau stationare interzisa vizibil. Oricum zona e pliiina de masini si pica din cand in cand cate o victima!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Regulamentul e pentru angajati.Clientii se supun legii statului.Sa ne spuneti va rog cadrul legal al Regulamentului?

editat de moderator- Nu mai citati inutil mesaje anterioare !
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2019
gi-jane2, moderator
green2015 ,
Ma tem ca faceti o confuzie.
Regulamentul de ordine interioara este cel destinat angajatilor.
Aici discutam de regulamentul de utilizare al parcarii, destinat utilizatorilor parcarii, indiferent daca sunt angajati sau clienti si este redactat in conformitate cu legislatia in vigoare.
In ceea ce priveste speta topic-ului, nu am gasit vreo lege/ordonanta/norma in care sa se clarifice clar legalitatea blocarii rotii unei masini, indiferent de spatiul unde masina stationeaza. Poate cineva sa ne ajute cu cadrul legislativ in acest sens?

gi-jane2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
@ workfiresafety
In interiorul parkingului privat se va actiona conform regulilor afisate.
Daca aceste reguli prevad ceea ce dvs precizati " a circula , cum am spus, pe doua roti in interiorul parcarii private" avem dreptul sa atacam aceasta regula in justitie si intre timp, daca nu suntem cascadori, parcam vis-a-vis de magazin.
Nu credeti ca-m inceput sa polemicam in loc sa raspundem utilizatorului?
Problema este simpla. Parcarea este privata dar și mașina este privata. Imobilizarea unui autoturism de către alte persoane dacă cele abilitate din cadrul politiei romane și în alte condiții decât cele prevazute de lege este vădit ilegala și poate constitui infracțiune în opinia mea. De asemenea, ar fi interesant de văzut actul sancționator și dacă s-a solicitat taxa de deblocare.
LuchianSeb, utilizator

Alte discuții în legătură

Blocare roti profi RazvanG91 RazvanG91 Buna, Am o intrebare referitoare la legalitatea blocarii rotilor pe care am observat ca o desfasoara tot mai multe supermarketuri. Pe scurt, aseara am ajuns ... (vezi toată discuția)
Parcare centru comercial dragoshz dragoshz Buna ziua, Va adresez urmatoarea intrebare: In incinta magazinului kaufland exista o parcare cu acces liber( nu exista bariere). In baza carui temei ... (vezi toată discuția)