avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum reacționăm la abuzul blocării roților de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum reacționăm la abuzul blocării roților de către agenții de pază ai magazinelor?

Ce demersuri se pot face contra blocarii abuzive a rotilor la supermarket dupa 10 min de petrecut la cumparaturi? Am parcat unde parcau de obicei alte masini fara sa vad nici o avertizare. Nu deranjam pe nimeni, nu blocam nimic. Efectiv am fost lasata ca si altii sa parchez apoi vânată de agentii unei firme angajate de Lidl chipurile sa faca ordine. in realitate nu fac nimic decat ca vaneaza fraieri care nu observa panourile mici scrise tern, nelizibil.

Politia la sesizarea scrisă a raspuns in ciuda dovezilor edificatoare pentru abuz, poze, bon, chitanta, ca pot face ce vor in parcarea lor, sa mi se blocheze masina, desi nu am facut nimic cu rea intentie si niciun prejudiciu. Sub obladuirea supermarketului si cu acordul politiei, firma de pază fileaza potentiale victime, le lasa sa parcheze, le blocheaza roata si ii taxeaza.

Pe mine m au taxat inafara orelor de program. Nu a contat nici asta. Mi se pare un abuz si o forma de haiducie, te las sa intri pe proprietatea mea, tu vii ca sa cumperi, eu te urmaresc sa gresesti, nu vezi sau nu stai sa citesti panourile, unde oricum nu e clar, apoi te blochez si taxez.

Au predilectie la femei singure si persoane mai in varsta urmarite pe camere. Asa s a nascut o noua sursa de venituri nemuncite pentru unii, taxarea celor grabiti si neatenti, nu conteaza ca stau putin si nu dersnjeaza pe nimeni, locul e lat si nici un semn de parcare sau stationare interzisa vizibil. Oricum zona e pliiina de masini si pica din cand in cand cate o victima!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Nu este act sancționator, este un bon fiscal pentru prestarea seviciului de deblocare a roții :P.
Ce poate să facă este să dea în judecată, pe civil, societatea care a emis bonul fiscal și să ceară recuperarea acestei sume și cheltuielile de judecată. [ link extern ]
În paralel să facă plângere penală pentru abuz în serviciu și poate, dacă sunt multe plângeri de acest gen, un judecător va da o sentință și pe penal.
Nu rezolvați nimic cu plăngerile la poliție, la biroul sisteme de securitate private, deoarece LIDL a externalizat activitatea din parcare către societatea SSG Fire and Rescue S.R.L. care nu este societate specializată de pază, în schimb are între activități codul CAEN 5221 care îi dă dreptul să administreze parcările.
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2019
CrysNico1971, utilizator
Scuze, cred ca nu s a inteles . Oricum merci de lectiie de comportament si buna crestere!. Am fost la cumparaturi,si am stat pana in 20 min. Nu a fost nimic necivilizat, am parcat dupa alte 3 masini paralel cu magazinul intr un loc unde de la inceput,parcau masini. Nu era marcat, insa tot timpul se parca acolo. Nici nu am realizat ca e vreo problema, afisele nu se vad, regulamentul lor e departe si scris mic. In loc sa fiu atentionata cum era normal, am fost lasata sa parchez, filata, ceilalti au plecat dinaintea mea si, dupa ce mi am facut cumparaturile m am trezit cu masina in imposibilitate de folosire, adica o forma de tulburare de posesie pentru un aspect minor. Nu deranja pe mineni acolo si nu bloca nimic, doar ca era un pic mai umbra. Adica, te invit si cumpara de la noi, insa inainte ai grija sa citesti toate tablitele de pe stalpi si perete pentru a cunoaste regulile noastre ca altfel daca nu esti in tema te las sa parchezi si apoi te jecmanesc! Asa au patit mai multi care nu au apucat sa citeasca ce au afisat pe,stalpi. Chiar si asa asta nu justifica abuzurile sau codul civil nu se aplica si pe proprietatea lo?! Orucum in continua sa se parcheaza acolo si mau pica cate o victima, ca dovada ca oamenii nu cad si nu citesc Regulamentul lor!
@iriholo, nu deschideti subiecte noi pe aceeasi tema, multumesc.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare roti profi RazvanG91 RazvanG91 Buna, Am o intrebare referitoare la legalitatea blocarii rotilor pe care am observat ca o desfasoara tot mai multe supermarketuri. Pe scurt, aseara am ajuns ... (vezi toată discuția)
Parcare centru comercial dragoshz dragoshz Buna ziua, Va adresez urmatoarea intrebare: In incinta magazinului kaufland exista o parcare cu acces liber( nu exista bariere). In baza carui temei ... (vezi toată discuția)