avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am împrumutat cu 2.600 de euro un prieten care mă ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am împrumutat cu 2.600 de euro un prieten care mă evită sau mă agresează verbal când îi cer banii înapoi. Poate să mă ajute cineva cu un sfat?

Buna seara! Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta. Pe parcursul a unui an jumatate,am imprumutat un prieten cu o suma mare de bani,este vorba despre 2600 euro.A zis ca mi-i da inapoi ,insa nu am vazut nici un ban inapoi.Cum as putea sa ii recuperez,mai ales ca acum ma evita cand ii cer banii sau devine agresiv verbal.M-a si amenintat ca nu o sa imi mai dea nimic inapoi.Va rog sa imi spune-ti ce trebuie sa fac. Atat vreau sa stiu.Sunt disperata.
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa fiti convins.
Actionati URGENT dar cereti ajutorul unui avocat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
in caz ca veti obtine in final o hotarare favorabila, aveti de unde sa recuperati banii ? Individul are ceva in proprietate sua lucreaza undeva cu carte de munca ?
O eventuală plângere penală s-ar clasa!
Eu în situații ca a dvs încep prin formularea unei somații prin care îi pun în vedere să achite sau voi proceda la intentarea unui proces civil, context în care va plăti inclusiv cheltuieli de judecată.
Uneori și-a produs efectele somația, de vreme ce nu o fac ca pe o simplă notificare ci persuadez ca într-o cerere de chemare în judecată.
În ipoteza indezirabilă în care acțiunea nu produce efecte, formulez o cerere în răspundere civilă contractuală, de vreme ce contractul de împrumut este valabil chiar și încheiat verbal!
Mai mult decât atât, se poate administra și proba cu martori deși valoarea contractului este de peste 250 lei, trebuind demonstrat doar că sunteți (sau ați fost) prieten cu împrumutatul, aflându-vă astfel în imposibilitate morală de a încheia un contract scris!
Pe plan probațional, în administrarea probei cu înscrisuri, puteți depune inclusiv conversații de pe whatsapp (sau mesaje) în care recunoaște datoria!
Momentan lucreaza,cu carte de munca. Are si ceva in proprietate dar in Romania. Eu lucrez in Cipru..si el este aici,lucreaza si el.
Am converstatii in care isi recunoaste datoria,si in care imi spune ca o sa mi-i returneze,si converstatii in care se schimba radical,si spune ca nu o sa mi-i mai returneze pt ca insist..


Ultima modificare: Duminică, 11 August 2019
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perfect, contractați servicii avocațiale, eu am obținut soluții favorabile în spețe similare dar, repet, în civil!

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis ... numelemeualex numelemeualex Buna ziua! Am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis \"amic\" cu suma de 9 000 $ cash, fara a face vreun act in prealabil, urmand ca acesta sa imi ... (vezi toată discuția)
Informatii recuperare imprumut acordat Geo_t2007 Geo_t2007 Buna dimineata. Am si eu o problema: acum aprox 3 ani am imprumutat unui var suma de 2000 de euro,fara a incheia un contract scris, cu intelegerea verbala de a ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie yly67 yly67 Buna Ziua, Am si eu o intrebare cum pot sa-mi recuperez o datorie de 10.000 Euro, pe care i-am imprumutat unei persoane si care ma amana de 8 luni de zile. ... (vezi toată discuția)