avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vreau sa ma separ de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vreau sa ma separ de asociatie

Cum as putea să renunț la a mai plăti la asociatie ? Vreau sa fac eu direct contract cu compania de apa,etc
Si sa plătesc fără intermediarii de la asociatie.
Imi trebuie acordul vecinilor?
O altă variantă ar mai fi sa ma duc la o altă asociatie de administrare imobile,privata,dar nu cred că pot fără voia vecinilor.
Nu vreau sa mai am legatura cu cei care lucrează în prezent la asociația de proprietari din care fac parte!
Si Nu,nu doresc sa ma mut la casa sau in alt bloc/cartier.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

flory_mr
Probabil ca pe la dvs. este mult mai cald decat in restul tarii.
gigiz a scris:

flory_mr
Probabil ca pe la dvs. este mult mai cald decat in restul tarii.

N-am înțeles mișto-ul de doi bani, aproape jignindu-mă.
Eu nu postez aici decât citând din legislația din domeniu și vreau să fiu combătut doar arătându-mi alte articole de legi care să mă contrazică.
Sper că nu încurajezi încălcarea legilor, mai ales că la Asociația noastră foștii șefi au dosare penale, unii cu delapidări de minim 55.000 de lei.
Și eu o felicit pe doamna Claudia G. că a fost mai hotărâtă, să stopeze abuzurile unor șefi de Asociație impostori. Dar dânsa va fi obligată să respecte orice articol din Legea nr. 196/2018, mai ales art. 47, 48 și 53, altfel Instanțele vor anula Adunările Generale ilegal convocate !
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2019
flory_mr, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am gasit un articol, care v-ar putea ajuta, cred. Nu stiu daca l-ati citit pana acuma: avocatnet.ro/articol_50120/P...

Puteti iesi din Asociatie, insa veti plati in continuare tot ce tine de partea comuna. Insa, ce va dezavantajează foarte tare este faptul ca nu veti lua parte si nu va veti putea prezenta acordul sau dezacordul in legatura cu deciziile care se iau in cadrul adunarilor.
Aceasta va vor fi impuse...

DanCristian199 a scris:

Cum as putea să renunț la a mai plăti la asociatie ? Vreau sa fac eu direct contract cu compania de apa,etc
Si sa plătesc fără intermediarii de la asociatie.
Imi trebuie acordul vecinilor?
O altă variantă ar mai fi sa ma duc la o altă asociatie de administrare imobile,privata,dar nu cred că pot fără voia vecinilor.
Nu vreau sa mai am legatura cu cei care lucrează în prezent la asociația de proprietari din care fac parte!
Si Nu,nu doresc sa ma mut la casa sau in alt bloc/cartier.

Claudia G. a scris:

Am găsit un articol, care v-ar putea ajuta, cred. Nu știu dacă l-ați citit pana acuma: avocatnet.ro/articol_50120/P...
Puteți ieși din Asociație, însă veți plăti în continuare tot ce tine de partea comuna. Însă, ce va dezavantajează foarte tare este faptul ca nu veți lua parte și nu va veți putea prezenta acordul sau dezacordul în legătură cu deciziile care se iau in cadrul adunărilor.
Aceasta va vor fi impuse.

DanCristian199 a scris:

Cum aș putea să renunț la a mai plăti la asociație ? Vreau sa fac eu direct contract cu compania de apă, etc
Și să plătesc fără intermediarii de la asociație.
Îmi trebuie acordul vecinilor?
O altă variantă ar mai fi să mă duc la o altă asociație de administrare imobile, privata, dar nu cred că pot fără voia vecinilor.
Nu vreau sa mai am legătură cu cei care lucrează în prezent la asociația de proprietari din care fac parte !
Și nu doresc să mă mut la casă sau în alt bloc/cartier.

Dacă ați fi citit Legea nr. 196/2018, ați fi văzut că articolul 48 spune explicit că dacă Adunările Generale nu se convoacă doar conform art. 47 și 48, SĂ FIE ANUNȚAȚI TOȚI PROPRIETARII ASOCIAȚIEI, sunt NULE hotărârile Adunării Generale anuale și astfel proprietarii nu pot fi obligați să plătească lucrările de reparații și de consolidare a Condominiului, invocând art. 48, alin. (5):
Hotărârile luate în conformitate cu prevederile alin. (1) - (4), OBLIGĂ toți proprietarii să participe, în proporțiile stabilite de Adunarea Generală, la plata lucrărilor, precum și la cheltuielile de funcționare, administrare, întreținere și de înlocuire a Părților Comune sau a elementelor transformate sau create.

~ final discuție ~