avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Atributii care nu apar in fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Atributii care nu apar in fisa postului

Buna ziua, sunt de profesie asistent medical generalist ,pe sectia de pediatrie. Atât eu cât și colegele mele am dori sa stim ce putem sa facem daca ni se dau atributii care nu se regasesc in fisa postului. Mai exact ni se impune sa facem dezinfectia saloanelor cu solutii alergice desi aceasta operatiune trebuie facuta de un agent dezinfector care are atestat, este instruit si primeste spor 75% deoarece substantele folosite sunt considerate foarte toxice. Dorim să stim conform carei legi si carui articol putem fi obligate să facem acest lucru. Mentionam ca fisa postului descrie ca asistentul medical doar supravegheaza persoana care face dezinfectia. Ce demersuri putem face noi in calitate de personal al sectiei pentru a nu proceda la acest lucru deoarece nu am primit dispozitia decât verbal,DSP-ul nu vrea sa dea in scris vreun document deoarece nu este legal. Așteptam un raspuns. Va multumim!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 11 August 2019
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Atributiile de serviciu sunt cele nominalizate in fisa postului care se emite o data cu incheierea/ negocierea CIM.
Solicitati angajatorului in scris cu nr. de inregistrare/ data sa vi se completeze fisa postului, sa fiti instruiti suplimentar dpvd ssm si cu procedura aplicabila pentru fiecare produs utilizat in parte, sa fiti dotati cu EIP adecvat, sa primiti spor pentru lucru cu substante vatamatoare/ periculoase/ toxice, cu respectarea Regulamentului din sanatate pentru aplicarea Legii salarizarii personalului platit din fonduri publice nr. 153/ 2017.
Codul Muncii
Art. 40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....

Asadar, dreptul angajatorului de a da dispozitii cu caracter obligatoriu este tarmurit de principiul legalitatii, ceea ce inseamna ca salariatul este indreptatit sa refuze executarea unor ordine contrare legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcini care nu se regasesc in fisa postului Monica0505 Monica0505 Buna ziua, lucrez in sistemul. sanitar in sectie de Pediatrie. Doresc sa stiu cum trebuie sa procedez daca de la nivel managerial mi se dau sarcini care nu se ... (vezi toată discuția)
Sotia mea lucreaza ca si asistent medical cu studii superioare ... Dalea Dalea Sotia mea lucreaza ca si asistent medical cu studii superioare generalist pe sectia ATI a unui spital din Timisoara. De ceva timp este obligata de sefa ATI sa ... (vezi toată discuția)
Atributii in afara fisei postului Mik_2015 Mik_2015 Buna ziua, Incep prin a spune ca la locul de munca seful imi cere sa indeplinesc anumite atributii in afara fisei postului. La o discutie pe care am avut-o ... (vezi toată discuția)