Am alunecat pe niște sos scurs pe jos în fața unui fast food și mi-am sucit glezna. Cine are obligația să curețe în fața magazinelor și cine răspunde în caz că se accidentează cineva?
Este la noi pe strada, una foarte circulata, un fastfood foarte trendy, isi spune cartofarie. Teoretic fac tot felul de mancaruri din cartofi insa practic cum am observat baga cartofi prajiti intr-o punga de hartie si toarna peste ei o gramada de sos, de diferite arome. Cel putin cu asta vad ca pleaca oamenii, si vad ca de obicei si picura sosul pe trotuar.
Azi vin acasa, deja intuneric, pai si nu alunec pe un cartof intr-o balta de sos?
Nu era chiar in fata magazinului, poate la vreo 2-3 m spre dreapta de usa de intrare.
Am reusit sa nu cad, m-am prins, dar glezna tot mi-am sucit-o.
Reclamat la cine, statea un plictisit la casa, pe langa nervii cu alunecatul n-am avut chef sa-mi mai fac si nervi cu discutii inutile.
Intrebarile mele: Cine are obligatia sa curete in fata magazinului, respectiv si mai incolo mizeria care provine fara dubii de la produsele vandute? In caz ca se accidenteaza cineva ca urmare a unei situatii ca cea intamplata mie, cine raspunde si cum?
Manuela Rășină
Administrator 7din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
Bună ziua,
Reamintesc participanților la discuție că pe forumul Avocatnet.ro se discută spețele, nu persoanele implicate în ele. Cu alte cuvinte, nu discutăm despre useri ci doar despre problema pe care au pus-o în discuție, iar asta, pe cât posibil, numai din punct de vedere juridic.
Mulțumesc pentru înțelegere, o zi frumoasă tuturor.
Manuela
Practic ar trebui sa cautati filmarile de pe camerele de luat vederi sa vedeti cine a scapat sosul pe trotuar. Asa gasiti vinovatul.
Daca vreun vecin de al dumeavoastra, cumpara de acolo si pe treptele blocului scapa sos si alunecati, cine e vinovat? Sau unu din vecini scapa pe scari ceva lichide, dar le lasa acolo si dv alunecati, a cui o fi vina. Sunt mu;lte intrebari fara raspuns, firma nu are trotuarul in concesiune, deci fiecare cumparator e responsabil de faptele lui. Tot asa va puteti lovi de cineva cu o punga cu sos si va puteti pata costumul Armani.
Radu Palu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca e s-o tragem de par, sa luam comparatia cu bodyguarzii cluburilor care n-au nici ei in concesie trotuarul, totusi au obligatia sa asigure siguranta in fata clubului. Si totodata nu se pune problema sa ma conduca acasa sa nu ma bata nimeni in scara de bloc.
Va rog sa observati ca nu caut vinovatul. Intrebarea mea se poate rezuma la faptul daca magazinul poarta vreo responsabilitate sau nu pt. portiunea de trotuar din fata magazinului, sau nu au nici o responsabilitate in a se asigura ca nu se vor intampla accidente din cauza produselor servite de ei.
Asa am si formulat; cine are obligatia de curatenie si cine poate fi tras la raspundere in caz de accident. Nu cine e vinovat, sigur ca vinovat este cel care a scapat cartoful. Ca extensie s-ar mai putea discuta si despre faptul daca se face vinovat magazinul de accident pt. ca a umplut punga de cartofi prea tare. (E asa o punguta ca la McDonalds pt. cartofii pai, doar ca nu de carton ci hartie (probabil cu strat de plastic pe dinauntru) umpluta la supraplin si dupa aia turnat sosul peste.) Gandindu-ma mai bine, nici nu este chiar asa de caraghios a discuta asta, implica responsabilitate ambalarea necorespunzatoare?
iordantonio
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Agentii economici, conf. au obligatia conf. ORDONANŢĂ nr.21 din 30 ianuarie 2002
privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, la CAP. III, sectiunea 1 : " f) să efectueze şi să menţină curăţenia trotuarelor, a părţii carosabile a străzii sau a drumului, a locurilor de parcare pe care le folosesc şi să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor şi incintelor în care îşi desfăşoară activitatea, potrivit normelor stabilite de consiliile locale; " Dar o curatenie nu inseamna ca tine 24 de ore permanent, mai apar "capcane" si trebuie sa fim atenti unde calcam... asa cum, ghinion, putea fi si murdaria de la un maidanez. Insa principalul vinovat e cel care scapat si a lasat pe jos acea murdarie, care a provocat accidentul.