avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părinții vor să cedeze apartamentul unuia dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții vor să cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii cu act de vânzare-cumpărare, dar fără plata prețului. Se impune un preț minim de vânzare?

Daca parintii vor sa cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii, cu act de vanzare/cumparare, trebuie sa faca dovada primirii banilor de la fiu? Mentionez ca actul de vanzare/cumparare se doreste a fi doar o formalitate agreata de ambele parti. Se impune un pret minim de vanzare? Unde se poate consulta lista cu pretul minim impus pentru vanzarea apartamentului?
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cris D. , utilizator 14:51, 26 August 2019
Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri. Ce alta modalitate există pentru ca părinții sa se asigure că apartamentul va ramane, după decesul lor copilului care îi îngrijește? Celălalt copil se presupune că nu se va opune dorinței părinților (datorită educatiei, distanței și celorlalte bunuri pe care le va mosteni), însă oamenii in vârstă au dorința de a lăsa lucrurile clare și de a oferi un plus celui care le-a ramas alături și le porta de grijă...?
Un contract de intretinere sau de donatie cu uzufruct viager
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri vanzare apartament in familie user1002 user1002 Buna ziua, Ma intereseaza urmatorul scenariu. Parintii mei vor sa treaca apartamentul lor pe numele meu printr-un act de vanzare cumparare. Am dori sa ... (vezi toată discuția)
Pentru o vânzare-cumpărare de apartament între mamă și fiică se impune un barem minim de preț? ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , Doresc sa fac o vanzare cumparare pentru apartamentul mamei mele , catre mine , fiica ei.Desi exista un testament in acest sens , doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se poate face vânzare cumpărare între parinti ... Leea91 Leea91 Bună seara. Se poate face vânzare cumpărare între parinti și copil, părintii sunt lucizi,tineri și vor sa ii facă act de vânzare cumpărare dar nu la ... (vezi toată discuția)