avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Monitorizat video de catre un proprietar persoana ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Monitorizat video de catre un proprietar persoana fizica ( inchiriere )

Buna ziua,

Am stat in chirie cativa ani intr-un apartament situata intr-o cladire de birouri. Proprietarul care detine apartamentul si birourile respective a gasit ca forma de inchiriere (pentru a nu isi face societate), intocmirea a maxim 5 contracte (cica asa ar fi legea, daca ai max 5 contracte nu iti trebuie firma), asa ca inchiriaza cate 2,3 birouri pe un singur contract astfel incat in total sa aiba 5 contracte..., nu stiu cat e de legal , ar fi interesat de aflat si aspectul acesta. Ce am vrut sa scot in evidenta este faptul ca nu am inchiriat apartamentul de la o persoana juridica, ci de la o persona fizica. Toti acesti ani cat am stat in chirie am fost monitorizat video non stop avand camere de supraveghere peste tot in cladire inclusiv in fata apartamentului. Ba mai mult proprietarul imi urmarea actiunile si, de exemplu, daca avea sa-mi spuna ceva venea mereru exact la 2 minute dupa ce intram in apartament pentru ca vedea pe camere cand am sosit (proprietarul locuind foarte aproape). Aceste aspecte legate de monitorizarea video nu sunt mentionate in contractul de inchiriere si nici afisat la intrarea in cladire. Toate acestea mi-au creat mie si familiei mele un stres pe toata perioada cat am stat acolo, unul din motivele pentru care am renuntat fiind chiar acesta. De altfel contractul de inchiriere cu mine (PFA profesie liberala) nu contine nimic legat de GDPR, la fel lipseste orice act legat de legislatia GDPR in general, este un simplu contract de inchiriere. As putea da in judecata proprietarul ? In urma unei plangeri ar sanctiona pe proprietar cei de la dataprotection avand in vedere ca este persoana fizica ? Care ar fi normele de drept pe care ar trebui sa le invoc in aceasta speta ?
Ultima modificare: Luni, 26 August 2019
mircea.nedelcu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mircea.nedelcu , utilizator 14:56, 1 Septembrie 2019
Chiar nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns ? Sunt multe birouri inchiriate de proprietar in cladire , toti chiriasii acelor birouri si clientii lor sunt filmati fara acord de catre proprietarul casei. Sunt legale aceste lucruri ?
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2019
mircea.nedelcu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire rodeo rodeo Buna seara, am si eu o intrebare:Vreau sa stiu daca o persoana cu handicap (proprietara si nevazatoare % )care locuieste in acelasi domiciliu cu persona ... (vezi toată discuția)
Legal sau ilegal in cazul unei asociatii de proprietari ... lrycta lrycta Buna seara, Pentru cine ma poate ajuta si pe mine (si chiar va rog :) ) am si eu cateva intrebari legate de ceea ce face asociatia de proprietari: a) este ... (vezi toată discuția)
Deducere chirie sediu social dpacks dpacks Buna ziua, am un PFA fara punct de lucru declarat (programator), si un contract de chirie intre PFA si o persoana fizica pentru inchirierea in favoarea PFA a ... (vezi toată discuția)