avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani imprumutati far act la mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani imprumutati far act la mana

Am imprumutat bani unei prietene in strainatate fara act la mana dar am o conversatie pe Messenger in care ea imi zice ca :stiu ca am sa-ti dau 1900 euro ....si continua cu data cand mi-i va restitui...m-a bloccat pe Messenger si Facebook cand i-am cerut banii inapoi...apoi prietenul meu i-a scris un sms in care o ameninta sa imi dea bani inapoi per WhatsApp si m-a blocat si acolo...mesajul pe Messenger scris de ea se considera proba?
Cel mai recent răspuns: Adriana Anastase , utilizator 15:47, 23 Septembrie 2019
Trebuie să va adresați instanței de judecată cu o actiune privind restituirea împrumutului. Da, mesajele pot fi considerate probe. Prietena dvs o sa fie obligată să vă restituie si cheltuielile de judecata pe care le faceti cu acest proces. Va sfătuiesc să apelați la un avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da!
În asemenea spețe am invocat imposibilitatea morală de încheiere a unui contract scris (dictat de relația de prietenie statornicită între părți) instanța încuviințându-mi inclusiv administrarea probei cu martori, pe lânga proba cu înscrisuri!
Buna zuia vreiam sa aduc la cunostinta ca persoana in cauza nu este in Romania si nu stiu daca va reveni curand bani au fost imprumutati in Afara Romaniei cum se poate face?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Da!
În asemenea spețe am invocat imposibilitatea morală de încheiere a unui contract scris (dictat de relația de prietenie statornicită între părți) instanța încuviințându-mi inclusiv administrarea probei cu martori, pe lânga proba cu înscrisuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani imprumutati Alex0895 Alex0895 Buna ziua! Cum poate cineva ce a imprumutat o suma de bani partenerului de concubinaj sa-si recupereze banii dupa incetarea relatiei? Singurele dovezi ... (vezi toată discuția)
Dovezi facebook Radu123x Radu123x Buna ziua. Daca vreau sa reclam o persoana care m-a santajat, hartuit si m-a amenintat ca le arata prietenilor mei, poze compromitatoare cu mine, pot sa o fac ... (vezi toată discuția)
Am împrumutat cu 2.600 de euro un prieten care mă evită sau mă agresează verbal când îi cer banii înapoi. poate să mă ajute cineva cu un sfat? elisa2012 elisa2012 Buna seara! Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta. Pe parcursul a unui an jumatate,am imprumutat un prieten cu o suma mare de bani,este vorba despre 2600 ... (vezi toată discuția)