avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Completare instructaj introductiv general
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Completare instructaj introductiv general

Buna ziua,

In situatia in care un muncitor semneaza un CIM de ex cu data de 24.09 si instruirea introductiv generala o face efectiv azi este corect dpdv legislativ?Ma intreb in logica de a pati vreun accident de munca in data de 24 cand el teoretic este la instruire, etc...sper ca am fost destul de concis.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:12, 6 Septembrie 2019
+ la fel legat de fisa de aptitudine, ca o face inainte de a incepe lucru, (pe 06.09 si incepe munca pe 24...) de ex,,,multumesc
Art. 13. Din Legea 319/2006
- In vederea asigurarii conditiilor de securitate si sanatate in munca si pentru prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale, angajatorii au urmatoarele obligatii:
j) sa angajeze numai persoane care, in urma examenului medical si, dupa caz, a testarii psihologice a aptitudinilor, corespund sarcinii de munca pe care urmeaza sa o execute si sa asigure controlul medical periodic si, dupa caz, controlul psihologic periodic, ulterior angajarii;

ART. 81 din NM de caplicare a LEG. 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006
(2) Completarea fisei de instruire individuala se va face cu pix cu pasta sau cu stilou, imediat dupa verificarea instruirii.
(3) Dupa efectuarea instruirii, fisa de instruire individuala se semneaza de catre lucratorul instruit si de catre persoanele care au efectuat si au verificat instruirea.
Instruirea ssm se poate face numai dupa semnarea CIM.
Un CIM nu poate fi semnat decat dupa examinarea medicala in vederea angajarii si emiterea fisei de aptitudine de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare iper fise ssm 10188 10188 Buna ziua, Sunt serviciu extern la o companie cu cca 600 salariati. Completarea in fisele de SSM a instruirii periodice ar trebui facuta de conducatorii ... (vezi toată discuția)
Ssm crucy crucy In cazul in care sunt chemat de seful direct pentru a semna fisa de protectia muncii nepunandu-mi la dispozitie vreun material prin care sa ma pot documenta ... (vezi toată discuția)
Fisa de aptitudine Daliborka Daliborka Buna ziua fisa de aptitudine poate fi eliberata de medicina muncii si in ziua inceperii aactivitatii angajatului sau trebuie neaparat inainte? (vezi toată discuția)