avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost blocat în parcarea unei firme și abia am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost blocat în parcarea unei firme și abia am reușit să ies. Ulterior m-a sunat cel care mă blocase și mi-a cerut 1.000 de lei ca să nu mă reclame că i-am zgâriat mașina. Care ar fi rezolvarea?

Buna seara am si eu o intrebare, in aceasta seara am fost pana la fan curier si o persoana m-a blocat intentionat motivand ca asa parchez . Am terminat treaba am vrut sa plec dar nu am avut cum, am intrat in sediul fan curier i-am spus domnului sa mute masina sa pot pleca la care motivand ca nu vrea ca degeaba sun la politie ca este proprietate privata, dupa 10 min s-a eliberat parcarea si am facut multe manevre sa ies din parcare. Dupa ceva timp ma suna domnul sa imi zica ca are filmare cu mine ca i-am zgariat masina ca aveam mana scoasa pe geam tinand cont ca nr de tel si filmarea i le-a dat fan curieru si ca daca nu ii dau 1000 de lei ma duce la politie ca eu nu stiu cine este el. Care ar fii rezolvarea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Nu mint intrun sfert de ora cat a durat sa plece masinile parcate in stanga si in dreapta mea aveam timp de trei tigari nu una si masina am scoso pe langa el ca doar nu treceam prin el sa il lovesc plus ca un baiat care lucreaza acolo a incercat sa ma ajute sa ies. Eu decat iam facut poza la cum era parcat
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2019
Stanciuscm, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adevărata, neadevărată povestea, nu este relevant acest aspect.
Cu siguranță sunt multi cei care citesc și au fost în asemenea situații, și nu au știut cum sa reacționeze ulterior.

Soluția la acesta speță este una singură: nu dați nimic nimănui, nu va duceți și nu faceți nimic.

In primul rand pentru faptul că este o așa mare indolenta indiferent unde v-ați duce, Poliție, Fan curier, etc. si asta nu reprezintă decât timp pierdut, fiindcă nimeni nu are timp sa soluționeze asemenea reclamatii considerate "inutile".

Cu cine credeți că vă puteți "certa" la FanCurier ca a furnizat Nr de tel și filmarea ?! Cu un oarecare angajat de la birou?! O lupta cu mori de vânt.

Când mai suna, îl anunțați din prima că îl înregistrați și așteptați să vedeți ce are de spus.
Apoi, îi comunicați ca nu recunoașteți nimic si ça nu îi dați nimic.
Sa meargă la poliție, dacă dorește.

Ideea este sa îl anunțați înainte ca îl înregistrați, altfel este infracțiune, înregistrarea telefonică fara acordul lui. (continuarea convorbirii reprezintă acordul lui)
Și, va asigur că nu se va duce nicăieri cu nici o înregistrare și nici nu va mai suna.

Ceea ce face el se numește șantaj, și este infracțiune. Iar la poliție poate fi legata acesta fapta, de intenția directă și premeditare.
V-a blocat intenționat, a obtinut datele dvs, ilegal, filmare, Nr de tel, etc .

Cam asta ar fi soluția la speța ( povestea) expusa.
Poate au fost și alții sau vor fi puși în situații asemănătoare și nu știu ce să facă .

Pe scurt, faceți ca americanii: nu negociați cu infractorii!
Lăsați-i sa faca ei primul pas.
Va multumesc frumos asa o sa fac
Si DACA singura solutie de a dovedi santajul este inregistrarea fara acordul santajistului cum se procedeaza???
Ciudat e faptul ca in Romania zilelor noastre infractorul poate inregistra pe cineva /autoritate/politie/etc fara acordul lui in prealabil si o poate folosi LEGAL la div procese...sau le poate posta pe internet/ posturi tv...fara nicio consecinta legala!!! Iar victima nu poate inregistra si folosi inregistrarea in instanta pt ca comite o infractiune si astfel Devine infractor!!!

De ce sa aleg sa fiu victima cand pot sa fac tot ce vreau si legal ca infractor???

Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)
Distrugere/ zgariat autoturism Waky Waky Buna seara, postez aici in speranta ca voi gasi cea mai buna cale de a mi se face dreptate. Acum doua seri am ridicat stergatorul unui vecin care ... (vezi toată discuția)
Vecinul ma hartuieste si ma filmeaza Darcleu Darcleu Buna ziua, de 4 ani s-a mutat o familie langa noi. Au inceput cu procese pentru pamant, ne-au trimis sanepidul pentru cocina de porci,controale pentru fosa ... (vezi toată discuția)