avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict muncă

In urma înțelegerii verbale cu noul angajator am încheiat colaborarea cu vechiul angajator in termeni amiabili. După efectuarea analizelor medicale și medicina muncii necesare pentru angajarea la noul loc de muncă,noul angajator nu mai vrea să mă angajeze. Astfel am rămas fără loc de muncă. Pot să actionez într-un fel asupra noului angajator care nu mai vrea sa îmi facă angajarea fără un motiv bine întemeiat ? Cu mulțumiri
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2019
DanL68, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanL68 , utilizator 10:31, 19 Septembrie 2019
Ati semnat vreo informare - privind oferta de incadrare - din partea angajatorului inainte de angajare?
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu am semnat nimic. In afara de mesajele din telefon și analizele cu facturile aferente in numele firmei și al meu nu am nimic scris. Am considerat că un cuvânt dat mai este respectat ...
Oferta de munca nu are valoare juridica, decat sub aspectul indeplinirii de catre angajator a obligatiei de informare a dv, anterior semnarii cim.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

".... retragerea ofertei de muncă, în situaţia în care aceasta a fost deja acceptată de candidat, are consecinţe exclusiv de ordin material asupra angajatorului, în sensul că acesta va fi obligat să suporte consecinţele retragerii intempestive şi o eventuala plată de daune interese."
[ link extern ] /
Va mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc sa știu ce se poate face in cazul in care ... Cornelia1221@gmail.com Cornelia1221@gmail.com Buna ziua, Doresc sa știu ce se poate face in cazul in care un angajator își retrage ( nu mai onorează) oferta de angajare făcută unui potențial ... (vezi toată discuția)
Oferta de angajare Cristina Stoian Cristina Stoian Bună ziua. O firmă pentru care lucrasem, m-a contactat pentru a-mi cere CV-ul, cu care să participe la o licitație pentru un pachet de servicii. Tot ... (vezi toată discuția)
Oferta nerespectata RodicaSI RodicaSI Buna ziua. Va rog frumos să îmi spuneți dacă este legal ca un angajator sa renunțe la procesul de angajare dupa doua zile de la transmiterea ofertei de ... (vezi toată discuția)