avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drepturi de autor asupra unui website
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drepturi de autor asupra unui website

Dezvolt un site web unde imi voi afisa serviciile de web design si grafic design pe care le prestez in calitate de persoana juridica. Din cunostintele mele, odata cu achizitionarea unui domeniu web am dobandit drepturi de autor asupra acestuia ( contraziceti-ma, va rog, daca gresesc). In schimb, am urmatoarele nelamuriri:
1. Voi posta cateva din lucrarile mele pe website pentru clienti. Avand in vedere ca sunt lucrarile mele autentice, postate pe website-ul meu, ele sunt deja protejate de dreptul de autor? Sau trebuie facut ceva in acest sens pentru a ma proteja in caz ca vor fi copiate sau folosite abuziv?
2. Eu detin un PFA, insa am folosit un domeniu.ro sugestiv pentru aria in care activez, iar titlul site-ului as dori sa fie conform cu acest domeniu.ro. Este legal sa folosesc aceasta denumire pur si simplu? Sau trebuie sa o inregistrez si sa o asociez cu PFA-ul meu?
3. As dori sa folosesc un logo concomitent cu denumirea mentionata la punctul 2, asociat de asemenea cu PFA-ul.
4. In viitor urmaresc deschiderea unui magazin online cu haine cu design propriu. Pot folosi logo-ul mentionat la punctul 3 si pentru acesta? Intreb acest lucru in contextul in care voi adauga PFA-ului meu codul CAEN corespunzator.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ankiutel , utilizator 15:09, 25 Septembrie 2019
Nu dobanditi drepturi de autor asupra domeniului, ci doar asupra continutului (operelor proprii).
Multumesc pentru corectura! In legatura cu celelalte subpuncte cunoasteti mai multe?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare grafica website osim sau orda? ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Grafica site-ului meu a fost furata, la fel ca si conceptul de design al afacerii. Furtul este flagrant si ... (vezi toată discuția)
Moduri de protectie design website si continut mishhha mishhha buna ziua.intrebarea este cum pot apara din punct de vedere juridic un site,precum si continutul sau.ce trebuie sa am in vedere pt acest lucru? (vezi toată discuția)
Prfotectie web site iazoo123 iazoo123 va salut....am si eu cateva intrebari.... 1 Cum pot sa protejez un web-site ? 2 Ce anume se protejeaza...continutul, grafica...structura informatiei... 3 ... (vezi toată discuția)