avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere concediu de odihna nesemnata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere concediu de odihna nesemnata

Buna ziua , in data 11 am prezentat o cerere de CO , unui supervizor , iar el ma indrumtat catre , "seful nostru" el fiind coordonator de productie , El nu a vrut sa semneze cererea spunad intrun final ca, "vorbim mai tarziu" . La sfarsitul programului am fost la secretariat si am inregistrat cererea apoi am predat-o la biroul HR . Fiindca pe coordonatorul de productie nu l-am gasit nici la telefon nici in birou , fiind intr-o sedinta . Iar el in urmatoarele zile ( 12 si 13 ) am fost la Munte . Luni pe data de 16 , am fost invitat in comisie . Ieri pe data de 24, am fost in comisie formata din doua fete de la HR , 2 membrii din Sindicat, Directorul Companiei , si cei doi "oameni" care ma vroiau afara din firma , respectiv coordonatorul de productie si directorul de productie , care a fost si el prezent pe data de 11 langa coordonatorul de productie cand i-am prezentat cererea , spunad ca si raspuns la intrebarea mea - (eu acum ce fac nu mai plec in concediu?!) , "iti spun eu ce sa faci , sa te duci la munte sa te distrezi cu prieteni tai si de luni sa iti cauti de munca" .. Tot ieri , am observat ca, cererea mea nesemnata cand am predat-o la personalul HR , era brusc semnata de catre acel director de productie care cred eu ca nu are nici o legatura el cu mine , ea fiind semnata : "nu sunt deacord" , pe tot parcursul comisiei mi-au dat de inteles ca vou avea nemotivat pe cele doua zile si voi fii dat afara ...La finalizarea comisiei , nu a fost dat nici un verdict clar .. ci dupa un scurt timp aproape sa ajung acas ama sunat cei de la sindicat ca voi fii penalizat 5 % pe 2 luni .. Chiar e ok asa ?! Sa tii se puna nemotivat cu cererea in mana ?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2019
Raul Lupu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:07, 25 Septembrie 2019
Buna ziua,
Ati facut planificarea concediului de odihna la inceputul anului?
Cererea nu are nicio valoare daca nu este semnata de persoana imputernicita.
Penalizarea este legala, au acest drept.
M-am angajat din nou dupa 1 luna la aceasta firma si nu am prins acea planificare .. inainte de demisie am lucrat un an si opt luni ..
Atunci va trebuia acordul sefului pentru a beneficia de concediu, cererea nu va ajuta cu nimic daca nu a fost aprobata de conducere.
Consider ca au procedat corect, neloial dar corect, dvs. nu va puteti lua concediu fara acordul dumnealor, altfel se poate considera ca ati absentat.
Ati fost anuntat ca nu vi s-a aprobat cererea de CO ?
Nu , nu am fost anuntat .

Cornel Vasile a scris:

Ati fost anuntat ca nu vi s-a aprobat cererea de CO ?

Alte discuții în legătură

Nemotivat de la locul de munca ..sorin, ..sorin, In anul 2019 luna mai am avut o probleme de familie, soția a fost internată în spital aproximativ 3 luni, pe la sfârșitul luni mai a trebuit să merg la ... (vezi toată discuția)
Absenta nemotivata Anakina35 Anakina35 Am avut 6 zile de concediu aprobate din care am efectuat doar 5. m-am reintors la servici deoarece mi s-a anuntat un eveniment in familie pentru care am lasat ... (vezi toată discuția)
Cum se va proceda ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru un coleg de facultate care lucreaza la o institutie publica. Colegul meu a depus o cerere de ... (vezi toată discuția)