avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama este în viață. Poate da sora mea o declarație ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama este în viață. Poate da sora mea o declarație la notariat că renunță la drepturile de moștenire în favoarea mea?

Bună ziua as dori sa știu în condițiile în care mama este încă în viata sora îmi poate da o declarație la notariat precum ca renunță la drepturile succesorale care ii revin în urma decesului mamei mele
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Da, i-am solicitat in urma cu 30 minute, mi-a dat poza cu aceasta pe whatsap
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu induceti in eroare, va rog. Raspunsul este NU.

S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L a scris:

Da, se poate .

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L a scris:

Da, i-am solicitat in urma cu 30 minute, mi-a dat poza cu aceasta pe whatsap

Foarte bine ca exista. Însă e degeaba.
Tocmai vi s-a explicat mai sus ca orice pact asupra unei mosteniri viitoare și este lovit de nulitate absolută.
Practic declarația nu are nicio valoare.
Ok, imi cer scuze pentru eventualele neplaceri cauzate pe baza raspunsului dar am stiut ca acel prieten a facut exact acelasi lucru si de aia am tinut sa cred ca este posibil, am vazut inclusiv declaratia oferita de acesta insa nu stiam ca este nula si n-are nici o valoare juridica. Bine de stiut pe viitor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie proprie raspundere - se poate revoca/retrage? milupul milupul Buna ziua. Poate persoana care a dat o declaratie pe propria raspundere de renuntare la dreptul de a invoca actiunea in reductiunea liberalitatilor excesive sa ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la drept GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, Ma intereseaza daca fratele meu poate da vreo declaratie la notar sau avocat in care sa renunte la averea din partea parintilor ce ii va reveni ... (vezi toată discuția)
Renunțare la drepturi de moștenire din timpul vieții persoanei mostenite MozaicUrban MozaicUrban Buna ziua, ma intereseaza ce acte trebuie întocmite pentru a renunța la orice drepturi de mostenire din timpul vietii persoanei mostenite. Va multumesc! (vezi toată discuția)