Buna ziua,as dori o pare sau o informatie care sa ma ajute.Ma aflu intr-un proces cu concubina tatalui meu,proces care la deschis ea.Tatal meu a murit pe data de 23 august 2009,dupa ce a murit tata eu am mostenit un imobil,am certificatul de mostenire.Concubina tatalui meu ma dat in judecata unde cere un drept de 70% din valoarea imobilului plus un drept de superficieasupra terenului de sub casa.Mentionez ca tatal meu a trait cu femeia asta 11 ani de zile,casa a fost ridicata in timpul acesta,cu banii trimisi de tatal meu pe cind muncea in israel.Concubina sustine ca si ea la ajutat la constructie inclusiv cu bani,[bani ce ea iar fi avut din vinzarea unui apartament al ei proprietate personala,fals ca eu am adus o proba cum k apartamentul nu a fost vindut niciodata iar ea inca nu a venit cu vreo proba in acest sens doar vorbe }plus a mai venit cu 2 martori care sustin ca ea a ajutat la constructia casei.Intrebarea mea catre dumneavoastra e >Ce sanse sint ca ea sa obtina ceva doar cu vorbe si fara nici o dodovada materiala si probata cu inscrisuri cu citi bani a avut efectiv si ku care sa il fi imprumutat sau sa ii dea lui tata pt a construi imobilul?Eu sint plecat din tara am un avocat care ma reprezinta dar nu prea am incredere in el sincer ca astazi am inteles ca martorii ei iau cam inchis gura?in sensul ca ei au sustinut ca ea ar fi construit casa si k tatal meu ar fi fost intretinut de ea sau cam asa ceva.Daca se poate sa imi raspunda cineva am sa dau mai multe detalii!va rog frumos
In principiu, concubina nu are niciun drept asupra acelui imobil pe care l-ati mostenit de pe urma defunctului tata. Chiar fiind o actiune in pretentii formulata de aceasta, actiunea trebuie sustinuta cu probe in ceea ce priveste aportul pe care l-ar fi avut la edificarea acelei constructii, cat timp a gospodarit cu tatal dvs., intr-o relatie de concubinaj. Instanta de judecata va trebui sa tina cont de acest aspect!
D-na avocat aveti dreptate .Mama mea a iesit dintr-un partaj succesoral in care nu s-a tinut cont de Certificatul de mostenitor ci s-au luat in calcul doar declaratiile unor martori mincinosi.Avocata angajata de noi sa ne reprezinte nu ne-a tinut la curent cu mersul procesului, a fost imposibil de contactat timp de 2 ani dupa pronuntarea hot. si deciziei irevocabile.Ea a continuat cu contestatiile si am cheltuit mai multi bani decat pana la pronuntarea deciziei irevocabile.Am platit toate cheltuielile ca reclamant,si pe ale mele si pe ale paratului.In total am cheltuit 20000ron cu procesul si m-am ales cu cel mai scump ogas din tara.Ce i-au lasat parintii i-a luat instanta iar fratelui ei ce nu i-au dat parintii i-a dat instanta.Mama a platit pana si inmormantarea bunicului de acum un sfert de veac , desi fratele ei nu a pus nici de o lumanare si a zis ca cheltuit 5000ron la tara acum atatia ani.Instanta i-a dat castig de cauza si ne-a luat banii.A zis ca a facut el casa desi era 1/2 cu mama mostenire de la tatal lor.El a facut o casuta in aceeasi curte si a creat confuzie intre casa care trebuia impartita si casuta lui.Martorul care nu a vrut sa spuna ce l-a invatat el s-a ales cu injuraturi .Ceilalti in schimb, care au spus ce i-a invatat paratul au chefuit .El s-a ales toata gospodaria si mama cu ogasul.Asa ca propun sa schimbati avocatul in cazul in care considerati ca nu va reprezinta.M-am gandit sa redeschid procesul si duca si mama martori cinstiti.
Si avocatul poate fi sanctionat conform prevederilor Legii nr.51/1995, daca se constata cu nu si-a indeplinit obligatiile conform contractului de asistenta judicia, pentru care a si fost platit.