Bună ziua!
Sunt într-o situație dificila și as fi recunoscător pentru un sfat bun.
Sunt bărbat, am 36 de ani, locuiesc în Belgia de peste 10 ani și am dubla cetățenie, romana și belgiana. Am muncit legal tot acest timp și sunt cu toate in regula.
Din 2017 sunt căsătorit cu o cetățeanca a Republicii Moldova, care între timp a primit și rezidenta belgiana pe 5 ani. De când a călcat în Belgia, nu are nici măcar o ora muncita, niciunde.
In 2018 sa născut fica noastră, care este doar cetățean belgian.
Nu ne mai înțelegem, nu mai avem relații fizice, dormim in camere separate, etc. Ne apropiem rapid de divorț, nu cred ca mai poate fi evitat.
Ea este foarte sigura ca va primi custodia fetitei pentru ca este mama, și ca se va duce cu ea în Republica Moldova, unde vor trai foarte bine din pensia alimentara trimisa de mine. Defapt este posibil ca acesta sa fi fost planul ei de la început..
Este posibil sa obțin eu custodia fetitei, având în vedere ca sunt cetățean belgian, lucrez, iar apartamentul este inchiriat doar pe numele meu?
Dacă nu, este posibil sa o împiedic măcar sa ducă fetita în Republica Moldova?
Menționez ca ea nu vorbește limba regiunii, nu are experienta în munca, nu are dreptul la șomaj, etc. nu cred se poate întreține singura în Belgia.
Ce as putea face pentru a îmi creste șansele?
Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!