Am fost la ofițerul care se ocupă de dosarul meu de la Udriște(poliția rutieră) acum 2 luni si mi-a spus ce urmează să se intample:
1. Dacă persoana accidentată de mine nu depune plângere în 3 luni de la accident sau merge si da declarație ca nu are pretenții, ea îmi va da propunere de scoatere de sub urmărire penală, va merge la procuror, se întoarce dosarul la ea iar mie mi se va reține permisul 90 zile cu drept de examen la 30.
2. Dacă depune plângere, ea trebuie să aștepte până își ia bani de la asigurare care poate să dureze chiar ani după care eu să pățesc același lucru ca la punctul 1.
Acum ptr permis merg lunar la parchet iau hârtie pentru prelungirea dovezii de circulație .
nicunicolae10 a scris:
In caz de accident cu victime(a se intelege orice mica zgarietura,durere de cap etc),mai ales in cazul de fata cand a fost chemata salvarea si politie se face automat dosar penal. Nu exista retragerea plangerii sau cale de impacare.Asa ca domnule 1304 nu aveti ce face decat sa asteptati.Lumea isi da cu parerea.Probabil o sa v-i se ridice permisul o sa vi se dea dovada si pana la finalizarea dosarului (luni,ani e greu de spus)o sa trebuieasca sa va prezentati la procurorul de caz sa va innoiasca dovada.In rest nu aveti ce daune materiale sa achitati.