avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Mi se cer 3.000 de euro despăgubiri în urma ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Mi se cer 3.000 de euro despăgubiri în urma accidentării unui pieton pe trecere. Nu am atâția bani, ce urmează să pățesc?

Acum 70 zile am accidentat pe trecerea de pietoni o doamnă, ieri a sunat-o pe sotie avocatul doamnei și nea cerut 3000 euro.

Mă deplasam pe pe bulevardul Timisoara si se mergea bara la bară, la un moment dat am ajuns in spatele unei dube care staționa după ce intrase la rândul ei în altă mașină ce oprise la trecerea de pietoni.

Am dat semnal dreapta si am plecat prin dreapta dubei, banda doi, spre a merge înainte, asigurand-mă din dreapta să nu fiu lovit de alta mașină.
Prin fața dubei lovite si oprite traversa
o doamnă pe care am vazut-o tarziu, am franat și m-am dus târas, asfaltul fiind ud de antigel si motorina, ea sa proptit cu mâinile pe capota si a căzut.

A venit poliția, salvarea si am mers la spital la ea.
Nu a ramas internată.

Imediat după accident m-am oferit sa ajut si au fost foarte respingători, în trecut doamnă pe care am accidentat-o a mai fost lovită si tăvălită rău, din spusele fiicei sale.
Sunt sofer profesionist de peste 30 de ani.
Nu am atatia bani si nu am de unde lua.
Ce urmează să pățesc?
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: 1304 , utilizator 08:08, 27 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc pentru răspuns.

vladr0 a scris:

Vad ca va certati, pe sau pe langa lege, aiurea.
Dosarul penal a fost deschis si omul sigur circula cu dovada, sau nu. Daca ulterior accidentului, persoana vatamata resimte dureri sau orice alta simptoma, se duce la spital, plateste un doctor, etc ca sa aiba certificat medico legal aia e, esti bun de vinovat. Dovada aceea fie o va prezenta la cercetarea penala, fie nu, in functie de "intelegere dintre parti" si omul va ajunge la o decizie definitiva si irevocabila cum a zis domnul avocat, decizie ce va avea ca urmare anularea dreptului de a conduce si a dreptului de a solicita redobandirea permisului pt o perioada/niciodata.
Cunosc caz, unde soferul nu era vinovat, baba era pe carosabil, in mediul rural ce'i drept, nu a venit salvarea, politia nimeni, a dus baba acasa si acolo profitorii(altii decat baba) s'au trezit si l'au reclamat pe om. S'au judecat, a murit profitorul(sotul babei), a murit si baba si la doi ani dupa s'a clasat dosarul si omul a redobandit dreptul de a conduce. Pe nevinovatia sa, a stat aproape 4ani fara permis si cu bani cheltuiti la avocat, bani pe care ulterior nu a mai avut de unde sa ii recupereze(toti erau morti).

Sfatul meu, ca persoana neavizata juridic, este sa o dai la pace cu ei fiindca au doar o perioada scurta in care se pot "resimte problemele cauzate de accident" si cred ca deja au si certificatul medico legal. Sunt destule "dureri" care se pot "resimti" nefiind diagnosticate de doctori, iar expertii in naccidente stiu ce sa faca.
Mult succes

gi-jane2 a scris:

1304 a scris:

Deci veneam pe banda 3 bară la bară cu circa 150 metri din spate, pe stanga bordură si linie de tramvai suspendată, deci nu puteam depăși pe stanga sa sar bordura si sa intru pe linia de tramvai.
De aceea am depășit duba aceea oprită și care intrase în altă mașină, prin dreapta.
Era o stradă cu 2 sensuri de circulație.
Cele 2 sensuri erau despărțite de linii de tramvai suspendate și delimitate de cele 2 sensuri cu broșuri înalte.

offtopic,
practic nu exista depasire in speta, ati trecut de pe banda 3 pe banda 2.

Tin sa va contrazic.
Se numeste depasire atata timp cat se paraseste un sir de vehicule, inclusiv pe sensul de mers cu mai multe benzi.
Prin urmare:
- daca suntem in spatele unei masini, in cazul de fata duba, si parasim banda sa trecem pe langa ea se cheama depasire.
- daca circulam pe o banda si trecem pe langa mai multe vehicule, e devansare.

Din pacate, multi cred ca daca treci in fata unui vehicul, de exemplu pe autostrada, e devansare.

Cele spuse de mine se pot citii si intr-un comunicat al politiei aici: [ link extern ]
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@1304 Sa nu cumva sa faci ceea ce te-a sfatuit Vladro. Habar n-are pe ce lume traieste. Nu dai nici macar un ban de 5!
Ce părere aveți?
Soția a discutat miercuri si joi despre faptul că dorește 3000 euro daune iar joi a ramas ca suna vineri să ne spună dacă este de acord cu cei 1000 oferiți de noi. Cu toate că toți ma sfătuiesc să nu-i dau, nu am de unde, nici la banca nu-mi dă, i-aș fi dat si 5000.
Nu a sunat iar azi sâmbătă a sunat-o soția și nu a răspuns, a trimis mesaj ca doar prin mesaje sa vb.
Sa schimbat total, a scris, ne-a reproșat ca de ce nu am sunat noi la 112, ca altcineva a sunat după circa 15-20 min la ambulanță, că am mutat victima de la locul accidentului și ca are un martor care poate confirma toate astea.
Deci masina a ramas pe loc iar doamna rănită am mers pe trotuar susținută de noi la umbră sa așezat în șezut si i-am oferit apă am întrebat-o daca are ceva si nea spus că nu.
Era in luna iulie erau peste 50 grade la soare.
Se va vedea din ieșirea din spital că nu a avut nimic, altfel nu-i dădeau drumul acasă după 3-4 ore.
Deci dacă nu i-am dat cei 3000 sa schimbat total.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
1304, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal vătămare corporală din culpa Obirsie Bianca Obirsie Bianca Buna seara, Pe data de 13 decembrie am avut un accident rutier(Am lovit din spate o masina care oprise la trecerea de pietoni). O persoană din masina ... (vezi toată discuția)
Accident in data de 25.01.2011 zona crangasi, fiat panda+ taxi DANESCUL DANESCUL Masina mea nu este reparata. Taximetristul si-a reparat masina in patru zile.Politia a facut poze ambelor masini implicate in accident. Am aflat azi ca ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Anomar1985 Anomar1985 Buna ziua. Acum cateva zile am avut un accident rutier, eu am fost de vina, d-na din masina din fata mea a pus frana brusc dupa ce vreo 3, 4 km m-a sicanat in ... (vezi toată discuția)