avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie

Buna, numele meu este Madalina.
In urma cu câteva zile am aflat ca sunt însărcinată in 8 săptămâni, între timp actual angajator, înainte de a apuca eu sa duc adeverința de la medic, mi-a încetat contractul de munca având in vedere ca era încheiat pe o perioada determinata.
Anterior acestui job am lucrat in perioada Iunie 2018-28 mai 2019 in cadrul altei companii.
Angajarea in cadrul celei despre care va povesteam anterior a avut loc in data de 04.06.2019.
In aceste condiții pot beneficia de indemnizația de creștere a copilul?
Ma afectează perioada acea de întrerupere între cele 2 job-uri?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:15, 11 Octombrie 2019

Va mulțumesc frumos pentru sfaturi!!
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

mmada28 a scris:

cel de-al doilea contract mi s-a încheiat in data de 8.10.2019

Perioada luata in calcul : Iunie 2018 - mai 2019 (12 luni) , iunie 2019 .- octombrie 2019 (5 luni) ... total 17 luni

In speta, veti beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Va mulțumesc!

Însă o am pe prietena mea care nu are cele 12 luni consecutive , fiind cu o întrerupere de 6 zile, o afectează la dreptul pentru indemnizație ?
Defapt întrebarea este dacă cele 12 luni trebuie sa fie consecutiv ?
Nu trebuie sa fie, trebuie sa fie 12 din ultimele 24 de luni inainte de nasterea copilului.
Mulțumesc pentru tot

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Andreea120 Andreea120 Buna ziua sunt insarcinata in 8 saptamani si as vrea sa stiu daca întrerup acum contractul de munca mai pot primi indemnizație? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Endra Endra Legat de indemnizatie crestere copil. Legea prevede ca trebuie sa am 12 luni consecutive “lucrate\" in ultimii doi ani. Eu am 11 luni consecutive iar in a ... (vezi toată discuția)
Info concediu creștere copil Pantelimon Georgiana Pantelimon Georgiana Buna ziua! Daca am cele 12 luni pentru concediu creștere copil din doua contracte de munca mai pot beneficia de acest concediu ? (vezi toată discuția)