avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine suportă comisionul băncii la plata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine suportă comisionul băncii la plata întreținerii în cont bancar?

În cazul plății întreținerii în cont bancar cine suportă comisionul băncii? Nicăieri la avizier sau prin alte metode nu am fost anunțați de existența acestui comision.
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: georgeiuly , utilizator 09:25, 30 Decembrie 2019
6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util


Bloc Expert a scris:

Asociatia sunt toti proprietarii din imobil, .

Rar se vede pe aceasta sectiune a forumului o astfel de intelegere. De obicei asociatia este:
- administratorul sau presedintele ("L'etat c'est moi")
- o entitate care obliga in general proprietarii la tot felul de lucruri
- o entitate care nu observa la timp si nu rezolva in cea mai mare viteza ce se mai intimpla nasol pe proprietatea comuna

In cazul de fata asociatia este aceea care pedepseste proprietarii comozi ce nu trec pe la casierie (pentru a indeplini o sfinta indatorire cetateneasca) si stau cu cracii in sus, in pat, platindu-si intretinerea de pe telefon, prin transfer bancar. Asa declara cu subiect si predicat un domn, citeva postari mai sus.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bloc Expert a scris:

Asociatia sunt toti proprietarii din imobil

Asociația=proprietarii care s-au înscris în Asociație. Să rămânem, totuși, pe lege...
Tot după lege cei care nu s-au înscris în asociație trebuie să respecte regulamentul asociației, nu?
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2019
ludo, utilizator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util


georgeiuly a scris:

Asociatia a angajat un casier ca sa incaseze intretinerea. Daca dvstra platiti prin cant este normal sa platiti comisionul. Daca toti locatari ar plati prin cont atunci nu este nevoie sa mai platiti casier si fiecare isi plateste comisionul. O intrebare : de ce sa plateasca toti locatari, nu conteaza suma, faptul ca dvstra nu va faceti timp ,intro luna, sa urcati pana la casierie ? A da sunteti comod.


Dupa ce il insultați, mai vorbiți și prost și în necunostiinta de cauza.

Aflați că, nu este relevant cum plătește el întreținerea, întrucât, casierul este platit si din banii lui.

Poate sa fie restanțier, și să plătească prin mandatar, la western union in contul asociației și tot plătește aceea cota parte din salariul casierului.

Și poate in joia aia când era casierul prezent, avea pantofii la reparat și de aia a plătit on-line. Că nu avea cu ce sa meargă până la casierie. Na!

In loc să îi răspundeti direct și frumos la întrebare, stati sa găsiți nodul in papura si sa insultați. Rușine!
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 196/2018, ofera dreptul la a plăti prin banca ,suma datorată la întreținere! Credeți că doar lenea te impiedica : un job care te tine până după ora de închidere a casieriei, o deplasare în afară localității, o internare în spital , un administrator -casier ,așa cum am eu ,care nu mai da restul în valoare de 25 lei ....Tot adm e obligat ca ,în termen de 24 de ore ,să depună iar sumele în banca. De ce alinierea la civilizație inseamna lene? Mi-e lene sa stau la coada si plătesc factura de acasa mi-e lene sa dau cu sapa si m-am făcut programator..

Alte discuții în legătură

Comision de încasare cheltuieli de întreținere prin bancă. este normal să mi se pretindă asta? delta95 delta95 Buna ziua, astazi am primit o instiintare de la asoc de proprietari ca am de platit x lei pt ca virez cheltuielile de intretinere in banca si ei trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Achitarea intretinerii prin virament bancar presupune din partea proprietarului si suportarea comisionului bancar pentru operatiuni efectuate de asociatie? gabikov gabikov Citiva dintre membrii asociatiei noastre de proprietari achita cheltuielile lunare legate de intretinere prin virament bancar, respectiv prin transferul sumei ... (vezi toată discuția)
Plata comision bancar asociație de proprietari eduardvl eduardvl Bună ziua, Se dă următoarea speță: În urmă cu mai mulți ani (2013) am făcut o plată dublă asociației de proprietari (respectiv am plătit prin ... (vezi toată discuția)