avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se pedepseste incestul sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se pedepseste incestul sau nu?

buna tuturor!

[ link extern ]


dezbateam aseara acest subiect cu niste prieteni, dar nu suntem in domeniu pt a cunoaste daca se iau intradevar masuri legale sau nu.deci pana la urma , se pedepseste incestul dupa 18 ani sau nu?


multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 19:08, 1 Decembrie 2009
Adica acum 4000 ani, pe vremea lui Hammurabi, incestul era incriminat si pedepsit capital, pentru ca in urma unui raport sexual rezulta un copil .

In vremea aia incest erau considerat doar raportul sexual dintre tata si fiica , mama si fiu , bunic si nepoata , bunica si nepot , restul nu se pedepseau .

Eu cred ca nu ar trebui sa fie pedepsit un raport sexual intre verisori/verisoare si alte rude colaterale daca din urma acestui contact sexual nu rezulta cel putin un copil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incest???? iulia198090 iulia198090 Buna ziua, Ma adresesz din specialistilor cu privire la urmatoarea situatie. O mama care se prostitueaza si o fiica care ii calca pe urme de buna ... (vezi toată discuția)
Discutie pe tema incestului Cabinet Avocat Ionescu Cabinet Avocat Ionescu Buna seara ! Conform codului penal art.203 \"Raportul sexual între rude în linie directa sau între frati si surori se pedepseste cu închisoare de la 2 la ... (vezi toată discuția)
Actul sexual cu un minor Dragut Dragut in cazul actului sexual cu o ruda in linie dreapta sau frate si sora daca unul dintre ei nu a implint 15 ani este act sexual cu un minor in concurs cu ... (vezi toată discuția)