avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanța fostului proprietar și penalizările ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanța fostului proprietar și penalizările aferente mi se pun mie pe lista de întreținere. Nu mi se pare normal, eu am cumpărat apartamentul fără datorii, ce pot face?

Acum 1 an de zile am cumpărat 1 apartament.Fostul proprietar are o restanță la întreținere în valoare de 700 lei pe care nu a achitat o ,si acum a decedat.Pe lângă faptul că eu apar pe.lista de întreținere lunar,cu acești 700 lei restanță,administratora si presedintele trec penalizarile pt aceasta restanta la întreținere mea pe care o am de achitat lunar.De exemplu pe luna septembrie am avut de plata 170 lei la care a adăugat penalizare pt restantele fostului proprietar suma de 50 lei.(penalizarile fiind in fiecare luna),si nu mi se pare.normal...eu cand am cumpărat apartamentul l am cumpărat la notar.Si stiu ca trebuie sa duci o adeverință ca nu ai datorii la.intretinere daca vinzi.E posibil ca fostul proprietar sa fi falsificat adeverința?sau ca administratora sa ii fi eliberat o adeverință în care scria ca nu are restanțe desi.nu era adevarat...eu am aflat abia după ce m am mutat, de aceste restanțe. Ce pot face din punct de vedere legal ca sa.nu mai.apara restantele fostului proprietar la mine ?Mentionez ca fostul proprietar care a decedat are 1 fata si 1 băiat în vârstă de 28 respectiv 35 de ani.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Întreținerea vine cu 2 luni din urmă,de exemplu pe luna octombrie se afiseaza întreținerea pe luna august .Si fostul proprietar a avut 700 lei restanțe pt acele 2 luni .Președintele a spus aceelasi lucru ca si administratorul .Ca este normal ca restantele sa le aplice la întreținerea mea

pop_m a scris:

Zuza13, cu cate luni decalaj se afiseaza cheltuielile?
Adica in octombrie vi se afiseaza cheltuielile pe septembrie, sau pe august?
Si care e suma medie pe luna pentru apartamentul dumneavoastra?

Administratorul e un angajat al asociatiei, el nu are putere de decizie. Discutiile trebuie sa le purtati cu presedintele.


Administratorul a gresit.
Normal,cand se da o astfel de adeverinta, care atesta c proprietarul este ''la zi''...pai se da la zi. Eu am dat ieri una, avand tot august afisat, i-am calculat un estimat pt lunile sept si oct. Ca sa fie la zi!!
Deci, nu noul proprietar plateste restanta. Dvs sunteti proprietar de la data.......ce a fost inainte, nu este treaba dvs!!
Cand se elibereaza adeverinta pentru vanzarea unui apartament se ia in calcul si luna care urmeaza a fi afisata, iar daca mai sunt diferente, acestea se acopera din fondul de rulment. Acest fond se restituie, la cerere, vechiului proprietar. 700 lei par a fi 2 intretineri restante. La mine in bloc a fost un caz in care notarul nu a tinut cont de adeverinta eliberata si a incheiat contractul fara a specifica restantele. Cumparatorul trebuie sa se intereseze si de situatia financara a apartamentului inainte de a da banii, preventiv. Problema trebuia rezolvata repede si nu doar "eu am contract" si gata. Listele se afiseaza dupa 5 zile de la venirea ultimei facturi, dar depinde daca administratorul asteapta posta sau utilizeaza tehnica si preia facturile on line.
Zuza13 a scris:

Deci din ce an inteles din toate aceste răspunsuri adeverință a fost corecta,deoarece întreținere vn pe luni din urmă,si desi in momentul vanzării apartamentului întreținerea era la.zi,după aceea i a venit fostului proprietar întreținerea pe ultimele lunii în care a locuit acolo.Fostul proprietar a decedat.La întreținerea mea lunară mi se pun penalizarile acestui om,sunt amestecate cu întreținerea mea.Ce pot face în Această situație?am incercat sa fac o cerere dar administratorul nu a acceptat o ,spunându mi ca restantele sunt pe apartament .Si chiar daca nu sunt ale mele ci a fostului proprietar care a decedat după vânzarea apartamentului,e normal sa treaca la mn restantele.

pop_m a scris:

Sper ca ati inteles ca, pana nu stim ce scrie in adeverinta si in contract, e prematur sa stabilim culpe.




Aveți grijă, că presimt că acel administrator știe că mai ales președintele este în culpă gravă, deoarece trebuia să nu dea voie să se cumpere apartamentul până nu se achita vechea datorie.
Cum vine asta, dacă eu vreau să cumpăr un apartament la licitație și acela are datorii la Asociație de vreo 100.000 de lei, trebuie să le plătesc tot eu, cu toate că nu am locuit acolo, să consum ceva de banii ăia ?
Imputați în Instanță acea datorie șefilor Asociației, care nu au căscat ochii la timp, și cereți și daune morale și materiale !
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de proprietari va poate imputa anumite sume de bani, numai in baza hotararii judecatoresti.

Dumneavoastra nu datorati sumele de bani neachitate de fostul proprietar.

Asociatia de proprietari se poate adresa instantei de judecata, cu o actiune civila, in contradictoriu cu vechiul proprietar.

Dumneavoastra puteti demonstra faptul ca acele sume de bani nu va pot fi imputate dumneavoastra.

Pentru a dezamorsa conflictul cu reprezentantii asociatiei de proprietari, notificati-i , mentionand aceste aspecte, aducandu-le la cunoastinta prevederile legale, aplicabile in speta.

Notificarea poate fi transmisa prin avocat.

Succes !
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de intretinere sutica sutica Buna ziua. Am cumparat o garsoniera. Contractul de vanzare-cumparare s-a incheiat la data de 28 august a.c., eu intrand in posesia garsonierei la data de 01 ... (vezi toată discuția)
Neplata intretinerii ultimelor 2 luni inainte de vanzarea unei locuinte cand intretinerea nu este afisata. nickalai17 nickalai17 Buna ziua, Am cumparat un apartament in noiembrie anul trecut si am o problema cu asociatia de locatari. Cand am cumparat apartamentul fostului proprietar i ... (vezi toată discuția)
Proprietar nou nu recunoaste restante esalonate, platite pana la data vanzarii apartamentlui conjoint conjoint Vara aceasta,in cadrul A.G a asociatiei de proprietari a fost constituit un fond in vederea achitarii datoriilor esalonate pe 12 luni catre furnizorul de ... (vezi toată discuția)