custodie.comuna a scris:
av.antoanelageaman a scris:
Incredintarea la tata este foarte dificila si trebuie probat ca in interesul copilului este sa fie incredintat la tata .Asta inseamna lupta si ofensiva prin care sa demonstrati ca sunteti mai bun ca mama.Daca nu sunteti hotarat sa luptati ( si cand spun lupta inseamana producere de probe ca mama nu este recomandata sa creasca acest copil) e mai bine sa nu solicitati.Va trebuie si un avocat bun.
Si daca se demonstreaza ca si mama si tatal sunt recomandati sa creasca copilul , cine va primi incredintarea? Care e interesul superior al copilului in acest caz?
De ce "incredintarea catre tata este foarte dificila"? Care e legea care da dreptul instantelor sa discrimineze in acest fel tatii?
De ce un tata trebuie sa "produca probe extrem de solide" si o mama este suficient sa isi demonstreze "minima garantie morala si materiala"?
Din mesajul dumneavoastra inteleg ca sunteti deacord ca ne aflam in fata unei discriminari flagrante in care "tratamentul egal" este "mai egal" pentru mama.
Invitand tatii sa produca "probe solide" si mamele sa asiste pasive la "agitatia inutila" a tatalui nu faceti decat sa alimentati mentalitatea sistemului depasit de realitatile vremurilor in care traim.
Poate ca veti castiga un proces cu detectivi particulari pusi pe urmele mamei, cu psihologi care sa o scoata pe mama nebuna, cu "probe solide" produse de un tata care nu vrea decat sa fie tata fara sa mai fie si sot, dar nu aceasta este solutia. Este ca si cand de maine toti tatii ar fi invitati sa actioneze ca in acest fel daca vor sa obtina incredintare. Adica invitati la un mic razboi social.
In ce fel de societate traim?
Stimate domn, asa cum v-am spus in repetate randuri si eu si colegii mei sfatuim in functie de prevederile legale, practica, experienta.
Unor utilizatori chiar le foloseste! Nu suntem nici legiuitori, nici judecatori...Dumneavoastra nu faceti altceva decat sa intrati in absolut toate mesajele pe acest topic si, fara a oferi vre-o solutie, sau a incerca sa intelegeti macar problema, tot ne aduceti in prim-plan nemultumirea dvs., ca si cum noi am fi vinovati.Ma intreb de ce nu FACETI ceva constructiv in loc sa postati la nesfarsit astfel de mesaje!
mai mult, situatia dvs., pe care o generalizati nejustificat
a inceput sa fie contrazisa si de utilizatori cum este cel de mai sus.
Pe scurt: in ce ma priveste, eu nu am postat in speranta de a ajuta si chiar sfaturile mele s-au dovedit utile( pentru cei ce vor sa asculte).Asa cum am mai spus, ma vad obligata sa spun ca am experienta in asemenea cazuri
si nu am pierdut nici unul, din cauza acesta consider ca pot acorda un sfat
util celor care vor sa-l asculte.Nu sunt de altfel singura...
Nu vad legatura cu razboiul social in a proba ca un minor este atasat de tata sau maltratat de mama apeland la un psiholog specializat, sau in a dovedi comportamentul neconform al mamei apeland la orice mijloc de proba.ASTA INSEAMNA PROBATORIU ADMINISTRAT PROFESIONIST..si
conform legii, pentru a convinge judecatorul ca, PE BAZA LEGIsLATIEI IN VIGOARE, sa admita actiunea clientului ....
Judecatorul APLICA LEGEA, nu o produce! Asta face LEGISLATIVUL, intr-un stat de drept, iar ce invocati dvs. cu
CUSTODIA COMUNA nu exista prevazut in legislatia actuala! si
nici o instanta nu va va admite o astfel de actiune ,deoarece nu are temei legal.
Inteleg ca nu sunteti de acord, dar cred ca ar trebui sa interveniti activ cu o initaiativa legislativa( sa va faceti o organizatie ceva ...) nu sa postati la nesfarsit impotriva oricui ofera un sfat.Poate bun, poate rau, dar, oriculm e ceva , in comparatie cu lamentari la nesfarsit.
Sincer, stimate domn, energia pe care o risipiti aici ar fi fost mai util sa o utilizati in alte scopuri...sa luptati sa va luati copilul conform legilor in vigoare, daca nu, sa obtineti un drept de vizitare zilnic...sau, macar, daca tot nu vreti sa va resemnati sa luptati sa schimbati legea( exista societate civila ce promoveaza propuneri legislative si unele ONG-uri chiar au reusit), nu cu judecatorii si avocatii de pe un site de specialitate!