avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariati straini , 2 ctr de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariati straini , 2 ctr de munca?

Buna ziua,
Urmeaza sa angajam salariati dintr o alta tara decat Romania si care nu face parte din UE. La momentul interviului, persoana care s-a ocupat de acest proces, a primit oferta de la viitorul salariat de 260 ore pe luna pt suma x.
Ideea este ca ei nu pot fi angajati cu un nr atat de mare de ore conf c.muncii. Daca se integistreaza ore suplimentare, tot nu pot ajunge la acest nr de ore.
Initial pers de contact a spus ca se vor face 2 ctr indiv de munca, pe functii diferite, evident la un singur angajator. Ei conf ofertei lor de lucru, urmau sa presteze 2 activitati diferite, de aici cele 2 functii diferite. Care este baza legala de rezolvare a acestei probleme?
Cu stima,
Crina
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:12, 23 Octombrie 2019
Codul Muncii prevede la art.35 dreptul salariatului de a cumula mai multe functii la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.
Multumesc pentru raspuns
Ideea este ca ei au aviz de munca pt un cod cor. Am inteles ca nu pot face un al doilea cim cu timp partial, pentru al doilea cod cor, neavand aviz de munca si pt acel cod cor( al doilea).
Aveti cumva idee cum sa procedez?
Cu stima
Întrebați la IGI, mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare inspector resurse umane vmkriss vmkriss Cum este mai corect: 1.Pot pastra incadrarea de economist in cadrul Financiar Contabilitate si sa preiau prin decizie interna departamentul de resurse umane ... (vezi toată discuția)
Reangajare eliza100 eliza100 Buna seara Am urmatoarea situatie In 2014 am fost concediata .Am dat firma in judecata si am castigat la fond. Firma a declarat apel si urmeaza sa se judece ... (vezi toată discuția)
Contracte partiale Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Aveti idee daca la aceeasi firma un angajat poate avea un contract cu 8 ore si un contract cu 2 ore, pe functii diferite si in acelasi timp sa ... (vezi toată discuția)