avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Violență fizică în liceu: copilul meu a fost ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Violență fizică în liceu: copilul meu a fost forțat să stea în picioare de către profesorul de la oră. Îl pot acționa în instanță pe domnul profesor?

Buna ziua,

Copilul meu a fost fortat sa stea in picioare de catre profesorul de la ora. Consider ca indiferent ce ar fi facut el (faptul ca el a stat o ora in picioare denota ca nu era un copil neascultator, rau intentionat ...) profesorul a comis un abuz fizic si emotial impotriva unui minor. Mi se pare si mai grav ca desi copilul a solicitat pe parcusul orei sa se aseze, dar tot nu a fost lasat.
Am depus o plangere scrisa la liceu, dar nu mi-au lasat impresia ca se vor ocupa la modul serios de acest abuz, probabil este o practica uzuala sau ....

Doresc sa stiu daca il pot actiona in instanta pe domnul profesor.

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: alexandru23 , utilizator 00:44, 29 Octombrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui sa studiati Regulamentul intern al scolii si sa asteptati raspunsul la sesizarea dvs. Dupa caz puteti sesiza Inspectoratul scolar judetean.
Desigur aceasta este o optiune. Raspunsul se da in maxim 30 de zile lucratoare, la inspectorat probabil tot asa. Dupa cum spuneam nu sunt increzator ca se va intampla ceva. Copilul il va avea in contonuare la ora pe acest individ. Voiam sa stiu daca il pot da in judecata.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este un drept constitutional sa dati pe cineva in judecata daca aceasta este optiunea dvs. Dupa parerea mea, ceea ce prezentati dvs. este de competenta unei cercetari disciplinare.
Desigur ca este vorba si de o cercetare disciplinara, dar eu intrebam daca nu se poate dubla cu o actiune in instanta. Dupa cum spuneam atitudinea celor din conducerea institutiei de invatamant a fost relaxata (si sunt politicos). In cel mai bun caz, probabil ca i se va spune profesorului ca un parinte s-a plans de comportamentul lui.
Desigur ca este dreptul meu constitutional, eu voiam sa stiu ce sanse de reusita am si cum pot afla pasii ce trebuiesc efectuati. Poate un avocat care este pe forum este dispus sa avem o discutie offline/online pe aceasta tema.
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consider ca indiferent ce ar fi facut el

nu l-ati intrebat ?
In instanta trebuie sa probati un prejudiciu, de ordin fizic, moral..etc.
Abuzat fizic, mi se pare mult spus.
Pana la o actiune in instanta, ar trebui sa vorbiti si cu acel profesor.

Alte discuții în legătură

Buna seara! astăzi profesoara de fizica i-a turnat apa in cap ... Lupei Luminița Lupei Luminița Buna seara! Astăzi profesoara de fizica i-a turnat apa in cap copilului meu. Se simțea rău, și a simțit nevoia de a bea o gura de apa din sticla pe care o ... (vezi toată discuția)
Abuzuri stv stv Buna ziua,am o problema in ceea ce priveste comportamentul profesorul de educatie fizica al fiului meu. Trecand peste subiectivismul calitatii de parinte,nu ... (vezi toată discuția)
Regulament scolar preuniversitar ceapraga ceapraga Buna seara, Am o nelamurire referitoare la Regulamentul scolar. Copilul meu este in clasa a zecea, la un liceu evaluat al treilea pe oras (media de ... (vezi toată discuția)