avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Violență fizică în liceu: copilul meu a fost ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Violență fizică în liceu: copilul meu a fost forțat să stea în picioare de către profesorul de la oră. Îl pot acționa în instanță pe domnul profesor?

Buna ziua,

Copilul meu a fost fortat sa stea in picioare de catre profesorul de la ora. Consider ca indiferent ce ar fi facut el (faptul ca el a stat o ora in picioare denota ca nu era un copil neascultator, rau intentionat ...) profesorul a comis un abuz fizic si emotial impotriva unui minor. Mi se pare si mai grav ca desi copilul a solicitat pe parcusul orei sa se aseze, dar tot nu a fost lasat.
Am depus o plangere scrisa la liceu, dar nu mi-au lasat impresia ca se vor ocupa la modul serios de acest abuz, probabil este o practica uzuala sau ....

Doresc sa stiu daca il pot actiona in instanta pe domnul profesor.

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: alexandru23 , utilizator 00:44, 29 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mda, Aparent suntem o generatie obisnuita cu abuzurile si ne este greu sa ne dam seama cand suntem abuzati si prin urmare nici nu o sa luptam impotriva abuzurilor. Nu inteleg nici comporatiile cu in trecut ce nu sunt deloc constructive. Da, si eu am fost batut la palma cu aratatorul si daca am retras mana si s-a rupt a trebuit sa aduc altul, evident de catre parintii mei. Nu am vrut sa spun ce a facut copilul, tocmai pentru a evita astfel de discutii puerile.
Eu vorbesc de o pedepasa fizica, o umilire in fata clasei, un comportament nu numai neadecvat, dar pe care domnul profesor ar fi trebuit sa-l previna. Cititi codul etic al profesorului pentru a vedea care sunt responsabilitatile lui,

[ link extern ]

Cititi aici sa vedeti ce inseamna tortura fizica, in cazul in care nu aveti rabdare:

Pozițiile forțate:
Victima poate fi forțată să stea în anumite poziții pentru câteva ore.Pe deasupra el mai poate fi supus bătăilor,suspendări de corp a anumitor greutăți etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnul profesor poate recurge la scaderea noteri la purtare, la exmatriculare temporara sau definitiva sau la alte metode agreate de sistemul de invatamant.
Cat priveste educatie, partea in care copilul a stat o ora in picioare, cerand, din cand in cand, respectuos sa se aseze ati citit-o/retinut-o? Denota comportamentul unui copil neasculatator, rau intentionat sau comportamentul unui copil educat si cu bun simt?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! astăzi profesoara de fizica i-a turnat apa in cap ... Lupei Luminița Lupei Luminița Buna seara! Astăzi profesoara de fizica i-a turnat apa in cap copilului meu. Se simțea rău, și a simțit nevoia de a bea o gura de apa din sticla pe care o ... (vezi toată discuția)
Abuzuri stv stv Buna ziua,am o problema in ceea ce priveste comportamentul profesorul de educatie fizica al fiului meu. Trecand peste subiectivismul calitatii de parinte,nu ... (vezi toată discuția)
Regulament scolar preuniversitar ceapraga ceapraga Buna seara, Am o nelamurire referitoare la Regulamentul scolar. Copilul meu este in clasa a zecea, la un liceu evaluat al treilea pe oras (media de ... (vezi toată discuția)