avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuzuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuzuri

Buna ziua,am o problema in ceea ce priveste comportamentul profesorul de educatie fizica al fiului meu.
Trecand peste subiectivismul calitatii de parinte,nu pot sa accept si sa inteleg ce-l determina pe acest individ sa se comporte cel putin irational spun eu.
In argumentarea celor mai sus mentionate va pot da cateva exemple de ceea ce numesc eu comportament incompatibil cu calitatea de profesor:
Anul trecut, in primul semestru fiul meu (16 ani) la disciplina educatie fizica a terminat cu MEDIA 2 ( 3 note de 2), motivarea fiind disciplina, comportamentul si tinuta inadecvate,profilului liceului la care invata si nicidecum performanta sportiva.
In afara de aceasta MEDIE 2 la educatie fizica pe primul semestru,acelasi profesor de sport s-a gandit ca nu este suficient scazandu-i si nota la purtare la 7.
Nu fara emotii, am trecut clasa,dar prostia aceluiasi profesor de sport ne urmareste, si dupa ce si-a luat "copilul" scutire medicala, situatie in care se gasesc majoritatea copiilor din clasa,(doar 6 elevi participa efectiv la ora), omu' vrea sa-i semneze fiecare adolescent un PROCES VERBAL (mai degraba un angajament zic eu) prin care el ca profesor este exonerat de orice responsabilitate in cazul in care nu sunt respectate regulile enuntate in acel P.V. de catre elevi. ( am inteles ca face acest lucru la inceputul fiecarui semestru).
Intrebarea mea este: CUM IMI POT APARA FIUL DE ACEST COMPORTAMENT ABUZIV SI DISCRETIONAR SI LA CARE INSTITUTIE.
In speranta unui raspuns si/sau comentarii,va multumesc si astept cumintel.
Cel mai recent răspuns: stv , utilizator 21:20, 14 Februarie 2010
care este pozitia dirigintelui, a conducerii scolii sau a inspectorului de specialitate?I-ati sesizat?
Dirigintele este de parere ca profesorul de sport este un profesionist si nu pune niciun moment la indoiala capacitatea acestuia de a acorda note decat in concordanta cu performantele elevului iar in ceea ce priveste acel PROCES VERBAL atat acesta (dirigu) cat si conducerea scolii sunt convinsi ca are acoperire legala intrucat si alte scoli (licee,colegii) il folosesc.
Este adevarat ca fiul meu nu este chiar usa de biserica , dar sa faci din asta un motiv de timorare,sacaire si descalificare permanenta eu cred ca este prea mult.
In semestrul I al acestui an la sport a fost scutit si la purtare (la sport) a primit nota 8 in conditiile in care la celelalte materii, la purtare, a primit doua note de 9 iar restul 10.
Tot ce vreau sa stiu acum este daca acest PROCES VERBAL este legal, in conditiile in care este semnat de un tanar cu capacitate de exercitiu restransa (actul fiind anulabil) si in cazul in care refuza sa semneze unde ne putem adresa in cazul in care presiunea asupra fiului meu continua.( Media generala pe semestrul I 2009-2010 este 8,33).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament scolar staruvp staruvp Buna ziua.As vrea sa stiu conform noului regulament scolar daca un elev este prins fumand tigari in incinta scolii este corect sa se scada elevului doua puncte ... (vezi toată discuția)
Contestarea scaderii notei la purtare STAN MIHAELA STAN MIHAELA La sfarsitul anului scolar, fiicei mele, eleva in clasa a XI - a i s-a scazut nota la purtare pe semestrul la 7. Am facut o cerere la directorul liceului in ... (vezi toată discuția)
Scaderea notei la purtare sabina1234 sabina1234 Ieri copilul meu a fost influientat de alt coleg care i-a lipit un absorban te spate la un baiat din clasa lui sa ii faca poza la acesta unde se vedea ... (vezi toată discuția)